Shop


Collotypie Willem van Konijnenburg

40.00

Soort object: Collotypie

Titel: “Sperwer”

Kunstenaar: Willem van Konijnenburg

Land: Nederland

Plaats: Den Haag

Periode: 20e eeuw

Jaar: Omstreeks 1920

Stijl: Figuratief

Materiaal: Papier

Afmetingen: 31.2 cm bij 22 cm

SKU: 60113 Categorieën: , ,

Deze collotypie met de titel “Sperwer” is gemaakt door Willem Adriaan van Konijnenburg. De collotypie is aan de buitenzijde gemeten 43 cm lang bij 32 cm breed de maat van de voorstelling is 31.2 cm lang bij 22 cm breed. De collotypie is rechtsboven genummerd II, is licht verkleurd en heeft vlekjes (niet in de voorstelling).


Een collotypie is een verouderd fotografisch reproductieprocédé in vlakdruktechniek, dat verschillende toonwaarden weergeeft met behulp van een gelatinelaag op de drukvorm, die langs fotografische weg meer of minder gevoelig gemaakt is voor vocht (inkt); gebruikt bij kleinere oplagen.


Willem Adriaan van Konijnenburg geboren 11 februari 1868 in Den Haag overleden 28 februari 1943 in Den Haag was een veelzijdig Nederlands kunstenaar. Van Konijnenburg kreeg zijn opleiding aan de Koninklijke Academie van beeldende kunsten in Den Haag waar hij op 18 jarige leeftijd zijn diploma behaalde. Hij gaf les aan vele leerlingen waaronder koningin Wilhelmina wat hem later de opdracht opleverde voor het vervaardigen van een serie postzegels ter ere van haar zilveren regeringsjubileum. Van Konijnenburg was werkzaam in binnen- en buitenland zoals Parijs, Den Haag, Scheveningen en Limburg. Tevens was hij lid van vele verenigingen waaronder Arti et Amicitiae Amsterdam, Pulchri Studio Den Haag en de Haagsche en Rotterdamsche Kunstkring.