Shop


Aquarel Jan Cornelis Pasman

45.00

Soort object: Aquarel

Titel: “Bonnieux Lubéron Provence”

Kunstenaar: Jan Pasman

Land: Nederland

Plaats: Den Haag / Castricum

Periode: 20e eeuw

Jaar: 1992

Stijl: Figuratief

Materiaal: Papier

Afmetingen: 38.3 cm bij 28.3 cm

SKU: 60238 Categorieën: , ,

Deze aquarel met de afbeelding van het Franse dorpje Bonnieux Lubéron in de Provence is gemaakt door Jan Cornelis Pasman. De aquarel is in potlood rechtsonder gesigneerd en gedateerd J.C. Pasman ’92 met daarboven de titel Bonnieux Lubéron Provence. De aquarel is 38.3 cm lang bij 28.3 cm breed.


Het dorpje Bonnieux in de Lubéron, deel uitmakend van het Franse departement Vaucluse (regio Provence Alpes-Côte d’Azur), ligt op de top van de vallei van Lourmarin en wordt gedomineerd door een oude kerk. Vanuit het hooggelegen Provençaalse dorp heeft men een panoramisch uitzicht dat zich uitstrekt van de Petit Luberon tot de Monts du Vaucluse en tot aan de Mont Ventoux.


Jan Cornelis (Jan) Pasman geboren 8 maart 1920 in Den Haag overleden 21 april 2011 in Castricum was een Nederlands schilder, aquarellist en tekenaar. Jan Pasman die een opleiding tot bouwkundig ingenieur in Amsterdam had gevolgd, verkreeg zijn kennis voor schilderen en tekenen door zelfstudie (autodidact). Zijn onderwerpen waren veelal pittoreske dorpjes die hij tijdens zijn vakanties in bijvoorbeeld Duitsland, Zwitserland, Italië en Frankrijk maakte.