Shop


Ets Brigitte Espeet

50.00

Soort object: Ets

Titel: “Wat maak je me”

Voorstelling: Vrouw

Kunstenaar: Brigitte Espeet

Land: Nederland

Plaats: Hilversum

Periode: 20e eeuw

Jaar: 1970

Stijl: Symbolisch / Figuratief

Materiaal: Papier

Afmetingen: 23.2 cm bij 15.8 cm

SKU: 60234 Categorieën: , ,

Deze ets met de titel “Wat maak je me” is gemaakt door Brigitte Espeet. De ets heeft linksonder met inkt de titel “Wat maak je me” met daarnaast Pen. en de signatuur B. Espeet. Tevens is de ets in de etsplaat rechtsonder gesigneerd met B.E.’70. De ets is voorzien van een donkerbruin passe partout en is aan de binnenzijde van het passe partout gemeten 23.2 cm lang bij 15.8 cm breed. De buitenzijde van het passe partout is 45 cm lang bij 35 cm breed.


Brigitte Espeet geboren 26 juli 1942 in Hilversum is een Nederlands aquarellist, pastellist, tekenaar, pentekenaar, schilder, sierraadontwerper, edelsmid en beeldhouwer. Brigitte Espeet kreeg van 1958 tot 1963 haar opleiding aan de Gooische Academie voor Beeldende Kunsten Laren, de Vrije Academie Laren, de Rijksacademie van Beeldende Kunsten Amsterdam en was een leerling van schilder en graficus Gé Röling en beeldhouwer, medailleur en keramist Kees Schrikker. Van 1968 tot 1970 deed zij de opleiding edelsmeden bij de Sir Cass School of Art London. Brigitte Espeet die in de symbolisch figuratieve stijl werkt ontwerpt sieraden en haar onderwerpen bij het tekenen en schilderen zijn bloemen, (kinder)portretten, stillevens, landschappen en diervoorstellingen. Brigitte Espeet was werkzaam in Sicilië Italië 1964 (studiereis), Lissabon Portugal 1967, Rome Italië 1967, Sevilla Spanje, Carchuna in de provincie Granada Spanje 1969, Soest provincie Utrecht, Scherpenzeel provincie Gelderland vanaf 1979.

In 2018 interviewde Harm Edens voor het programma Gelderse Koppen Brigitte Espeet in het Voerman Stadsmuseum Hattem naar aanleiding van de vondst van twee portretjes die Jan Voerman (bekend van de Verkade albums) van de toen 16 jarige Brigitte Espeet had gemaakt. De portretjes waren in het bezit van Brigitte Espeet en zijn inmiddels verhuisd naar het Museum.