Shop


Aquarel Jan Cornelis Pasman

45.00

Soort object: Aquarel

Titel: “Lago Trasimeno”

Kunstenaar: Jan Pasman

Land: Nederland

Plaats: Den Haag / Castricum

Periode: 20e eeuw

Jaar: 1990

Stijl: Figuratief

Materiaal: Papier

Afmetingen: 39.7 cm bij 29.5 cm

SKU: 60239 Categorieën: , ,

Deze aquarel met de afbeelding van het Lago Trasimeno (Trasimeense meer) in de Italiaanse regio Umbrië is gemaakt door Jan Cornelis Pasman. De aquarel is in potlood linksonder gesigneerd en gedateerd J.C. Pasman ’90 met daarnaast de titel Lago Trasimeno. De aquarel is aan de binnenzijde van het passe partout gemeten 39.7 cm lang bij 29.5 cm breed, de buitenzijde van het passe partout is 49.9 cm lang bij 39.9 cm breed.


Het Trasimeense meer (Italiaans: Lago Trasimeno) is het grootste meer in de regio Umbrië en het vierde grootste na het Gardameer, Lago Maggiore en het Comomeer van het land Italië. Het meer dat 128 vierkante kilometer groot is wordt gevoed door regen en heeft geen afvoer naar zee (endoreïsch). In het meer liggen drie eilandjes Isola Maggiore, Isola Minore en Isola Polvese.


Jan Cornelis (Jan) Pasman geboren 8 maart 1920 in Den Haag overleden 21 april 2011 in Castricum was een Nederlands schilder, aquarellist en tekenaar. Jan Pasman die een opleiding tot bouwkundig ingenieur in Amsterdam had gevolgd, verkreeg zijn kennis voor schilderen en tekenen door zelfstudie (autodidact). Zijn onderwerpen waren veelal pittoreske dorpjes die hij tijdens zijn vakanties in bijvoorbeeld Duitsland, Zwitserland, Italië en Frankrijk maakte.


Attentie!

Dit artikel kan zonder passe partout verzonden worden.

Anders dient dit artikel te worden afgehaald.
Geef bij betaling onder verzending aan: Afhalen na afspraak.
Neem hierna contact met ons op.
Lees onder Algemene informatie onze voorwaarden.