Shop


6 Koffielepels / Theelepels / Demitasselepels

120.00

Zilversmederij: Docker & Burn Ltd.

Plaats: Birmingham

Winkelier: Curtis and Horspool

Plaats: Leicester

Land: Engeland

Periode: George V 1910-1936

Model: Haags lof

Jaarletter: X = 1922

Materiaal: 1e gehalte sterling zilver

Afmetingen: 11.2 cm

Gewicht: 77 gram

Deze 6 koffielepels / theelepels / demitasselepels* zijn gemaakt in Birmingham bij de zilversmederij Docker & Burn Ltd. (meesterteken D&B in rechthoek met afgeronde hoeken) in het jaar 1922 (jaarletter X). De koffielepels / theelepels / demitasselepels hebben het originele grijze foedraal (heeft gebruikssporen) met aan de binnenzijde van het deksel de tekst: By Royal Appointment to H.M. The King Curtis and Horspool Goldsmiths & Silversmiths Leicester (de verkopende winkelier). De koffielepels / theelepels / demitasselepels waarvan de stelen een middenlijn en aan het uiteinde een lofje (in Nederland “Haags lof” genoemd) hebben, zijn aan de achterzijde van de bak met een zogenaamde rattenstaart / rattail uitgevoerd. De 1e gehalte sterling zilveren koffielepels / theelepels / demitasselepels die uit de George V 1910-1936 periode stammen wegen samen 77 gram en zijn 11.2 cm lang.


*Demitasselepels

De term demitasse ontstond omstreeks 1840 in Frankrijk en werd gebruikt om een klein kopje zwarte koffie te beschrijven (“demi” betekent half, en “tasse” betekent kopje).

Een demitasse lepel is qua vorm vergelijkbaar met een koffie- of theelepel maar heeft een middelgrote maat. Het is ontworpen om er koffiedranken mee te roeren die in kleine hoeveelheden worden geserveerd zoals espresso of cappuccino.