Johanna Frederika (Hanna) Mobach geboren 29 januari 1934 in Utrecht is een Nederlands beeldhouwer, keramist en tekenaar.

Begin vijftiger jaren volgt zij de avondopleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten Utrecht en leert modeltekenen aan Academie Minerva in de stad Groningen. Van 1953 tot 1958 studeert zij kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Utrecht.

Eind zestiger jaren volgde ze als leerling van Wessel Couzijn een opleiding bij Ateliers ’63 en kreeg tevens les van haar neef Klaas Mobach.

Van 1969 tot 1989 gaf Hanna les aan de Utrechtse academie (tegenwoordig de Hogeschool voor de kunsten in Utrecht) eerst als docent tekenen en vanaf 1971 als docent keramische vormgeving.

Hanna Mobach werkt als zelfstandig kunstenaar en was van 1966 tot 1970 als ontwerper voor het familiebedrijf Mobach werkzaam en maakt reliëfs en sculpturen van aardewerk en porselein.

Hanna was lid van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers en exposeerde in binnen- en buitenland.

Werk van Hanna Mobach is opgenomen in de collecties van onder andere het Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden, het Centraal Museum en het Mobach keramiek Museum in Utrecht.

Tegenwoordig woont en werkt Hanna Mobach in Amsterdam.