Shop


Vaas

70.00

Glasfabriek: George Davidson and Co. Teams

Land: Engeland

Plaats: Gateshead

Model: 279

Periode: 20e eeuw

Stijl: Art Deco

Materiaal: Glas

Afmetingen: Diameter 10.5 cm 20.7 cm hoog

Gewicht: 766 gram

SKU: 20153 Categorieën: , , ,

Deze groen gemarmerde Art Deco persglazen vaas is tussen 1928 en 1942 gemaakt bij de George Davidson & Co. Teams glasfabrieken. De Davidson model 279 vaas (in Engeland: green cloud glass vase) werd in drie maten gemaakt waarvan deze de middelste is. De vaas die voorzien is van negen vlakken heeft aan de buitenzijde een glanzend oppervlak en is aan de binnenkant mat wat een heel apart effect geeft hij weegt 766 gram is 20.7 cm hoog en heeft aan de bovenkant een diameter van 10.5 cm de voet heeft een diameter van 10.2 cm.


In 1867 zijn de George Davidson Teams Flint glasfabrieken opgericht, zij werden later bekend als George Davidson & Company. Het was één van de langst producerende glasfabrieken in het noordoosten van Engeland. In 1880 begon het bedrijf met de productie van tafelgerei in geperst glas, zoals melkglas, malachiet of slag glass en hun beroemde Pearline. In 1891 werd de fabriek overgenomen door Thomas Davidson de zoon van George Davidson. Tijdens de twintiger jaren werden de ontwerpen gewijzigd in de nieuwe Art Deco stijl. Vanaf 1923 begon Davidson de productie van hun enorm succesvolle cloud glass dit werd gerealiseerd door strepen van donker gekleurd glas op bleker glas aan te brengen, waardoor er een willekeurig gewolkt patroon ontstaat. In 1931 bracht Davidson een ondoorzichtige opaak groen glas op de markt genaamd Jade. Toen Thomas Davidson stierf in 1937, werd zijn neef Claude Fraser manager. In 1966 werd Davidson Abrahams overgenomen en de naam veranderde in Brama Teams glasfabriek. De fabriek sloot in 1987.

Elk type glaswerk geproduceerd door de George Davidson Teams heeft zijn eigen groep van enthousiaste en deskundige verzamelaars. Davidson glas wordt bewonderd en verzameld over de gehele wereld. Vraag een verzamelaar van persglas wie de grote vernieuwers in glas waren en je zal als antwoord George Davidson en die van zijn zoon Thomas krijgen.