Shop


Stel wijnglazen / portglazen

20.00

Glasfabriek: Glasfabriek Leerdam

Land: Nederland

Plaats: Leerdam

Model: Stephenson

Periode: 20e eeuw 1910

Materiaal: Glas

Afmetingen: Diameter 6.5 cm 11.5 cm hoog

Gewicht: 242 gram

Dit stel mondgeblazen en geheel op de hand vervaardigde wijnglazen / portglazen model Stephenson is gemaakt bij de Glasfabriek Leerdam en stamt uit het begin van de 20e eeuw. De handgeslepen en gepolijste glazen hebben een zeskantige balustervormige steel en een ronde kelk waarvan er één met dertien en één met met veertien olijven geslepen is. Het stel wijnglazen / portglazen weegt samen 242 gram en is 11.5 cm hoog. De kelken hebben een diameter van 6.5 cm en de voeten hebben een diameter van 6.2 cm. Het stel antieke wijnglazen / portglazen is op ambachtelijke wijze mondgeblazen en op de hand vervaardigd, hierdoor kunnen er kleine imperfecties optreden en hebben de glazen onderling een klein verschil in maat en gewicht.

Het stel wijnglazen / portglazen hebben een héél lichte aanslag in de kelk en aan één van de voeten zitten drie kleine geslepen plekjes, dit kan ontstaan zijn tijdens het slijpen van het glas.


Dit glas is afgebeeld in “Catalogus No 4 Glasfabriek “Leerdam” voorheen Jeekel Mijnssen & Co. Leerdam Holland” uit 1910 en wordt aangeduid als geslepen roemer model: Stephenson.