Shop


Stel likeurglazen / portglazen

30.00

Glasfabriek: Glasfabriek Leerdam

Land: Nederland

Plaats: Leerdam

Model: Stephenson

Periode: 20e eeuw 1910

Materiaal: Glas

Afmetingen: Diameter 5.5 cm 10.3 cm hoog

Gewicht: 172 gram

Dit stel mondgeblazen en geheel op de hand vervaardigde likeurglazen / portglazen model Stephenson is gemaakt bij de Glasfabriek Leerdam en stamt uit het begin van de 20e eeuw. De handgeslepen en gepolijste glazen hebben een zeskantige balustervormige steel en een ronde kelk met twaalf olijven. Het stel likeurglazen / portglazen weegt samen 172 gram en is 10.3 cm hoog. De kelken hebben een diameter van 5.5 cm en de voeten hebben een diameter van 5.5 cm. Het stel antieke likeurglazen / portglazen is op ambachtelijke wijze mondgeblazen en op de hand vervaardigd, hierdoor kunnen er kleine imperfecties optreden en hebben de glazen onderling een klein verschil in maat en gewicht.


Dit glas is afgebeeld in “Catalogus No 4 Glasfabriek “Leerdam” voorheen Jeekel Mijnssen & Co. Leerdam Holland” uit 1910 en wordt aangeduid als geslepen roemer model: Stephenson.


Dit soort antieke likeurglazen / portglazen zijn (door hun afmetingen) tegenwoordig ook goed te gebruiken voor gedestilleerd zoals jenever, gin en wodka.