Shop
<< Bokaal | Schaal >>


Schaal Lena Bergström

100.00

Ontwerp: Lena Bergström

Glasblazerij: Orrefors Crystal

Land: Zweden

Plaats: Orrefors / Nybro / Småland

Provincie: Kalmar län

Model: Swing

Periode: 21e eeuw

Materiaal: Kristal

Afmetingen: Diameter 17.8 cm 10.1 cm hoog

Gewicht: 1253 gram

Deze in helder kristal uitgevoerde schaal is gemaakt in Zweden bij de glasblazerij Orrefors Crystal naar een ontwerp uit 2010 van Lena Bergström. De schaal model Swing is aan de onderzijde gesigneerd met Orrefors LB 65350-12. De schaal weegt 1253 gram heeft een diameter van 17.8 cm en is 10.1 cm hoog.


Lena Bergström (geboren 1961 in Umeå, Zweden) is een glas- en textielontwerper. In 1994 ging Bergström voor de Zweedse kristal fabrikant Orrefors werken waar zij verschillende prijswinnende producten ontwierp. Naast haar carrière als glasontwerper heeft Bergström ook voor textielbedrijven ontwerpen gemaakt. Het werk van Lena Bergström is vertegenwoordigd in musea over de gehele wereld, zoals het Nationalmuseum in Stockholm, het Cleveland Museum of Art in de Verenigde Staten, en het Victoria and Albert Museum in Londen.


Orrefors Crystal is in 1898 opgericht in de bossen van Småland te Zweden op het terrein van een voormalige ijzersmelterij. Tot 1913, produceerde het bedrijf hoofdzakelijk vensterglas en flessen. Toen consul Johan Emilson Ekman van Gothenburg de fabriek in 1913 kocht, begon Orrefors met het produceren van drinkglazen, vazen en andere hoogwaardige kristallen artikelen. Tegenwoordig zijn de kristallen producten van Orrefors geliefd over de gehele wereld. Orrefors is sinds zijn oprichting Hofleverancier aan het Zweedse hof.