Dit bruin / groen gepatineerde beeld / plastiek van Mari Andriessen is bekend onder verschillende namen zoals: Het Rozenwonder, Elisabeth en het Rozenwonder of De Heilige Elisabeth van Thüringen. Het beeld / plastiek weegt 1754 gram en is 13.5 cm lang bij 7.5 cm breed bij 19 cm hoog. Het beeld dat in multiple (in een onbekende oplage) is gegoten heeft geen signatuur.
Het bronzen standbeeld van “Het Rozenwonder” staat voor de ingang van het Spaarne Gasthuis Haarlem Zuid. Het beeld is in 1972 onthuld door Burgemeester de Gou, beeldhouwer Mari Andriessen en directeur-geneesheer Dr. J. van Mansvelt, in de tuin van de toenmalige nieuwbouw van het Sint Elisabeth Gasthuis. Het beeld is in 2013 verplaatst naar de hoofdingang van het ziekenhuis en is omzoomd door de theeroos “Elisabeth van Thüringen”. Beeldhouwer Mari Andriessen maakte een letterlijke interpretatie van Het Rozenwonder, de heilige Elisabeth van Thüringen staat voor haar man en laat de rozen in haar rok zien.
Elisabeth van Thüringen geboren 7 juli 1207 in Sárospatak Hongarije overleden 17 november 1231 in Marburg Hongarije is na haar dood in 1235 heilig verklaard door Paus Gregorius IX en is een geliefd heilige in de Rooms-Katholieke Kerk. Zij wordt onder meer gezien als de beschermheilige van de ziekenhuizen.
Mari(e) Silvester Andriessen geboren 4 december 1897 in Haarlem overleden 7 december 1979 in Haarlem was een Nederlands beeldhouwer. Hij kan worden beschouwd als lid van de tweede generatie van de Groep van figuratieve abstractie, ook bekend als De Groep. Andriessen is bekend van verschillende bekende monumenten en standbeelden, waaronder bijvoorbeeld: De Dokwerker in Amsterdam, Ir. Lely op de Afsluitdijk, Man voor het vuurpeloton in Haarlem en de Mestreechter Geis in Maastricht.