Op 25 april 1860 opende de jonge goudsmid Ditlev Madsen Cohr zijn atelier in de Deense stad Fredericia. Hij verdiende zijn geld met het produceren en het verkopen van handgemaakt zilveren bestek. Ditlev Madsen Cohr stierf in 1883.
Zijn weduwe nam de leiding van het bedrijf over tot de oudste zoon Carl Madsen Cohr deze op 25-jarige leeftijd kon overnemen. Hij was degene die de snelle mechanische werkmethoden introduceerde en in 1895 begon hij met het produceren van driedimensionale zilveren voorwerpen.
In 1921 begon Cohr met de productie van verzilverde goederen en vanaf die tijd gebruikt Cohr het handelsmerk ATLA op verzilverd bestek en serviezen.
Toen Carl M. Cohr in 1925 stierf werd zijn schoonzoon Harald Lützen directeur en zijn zoon Einar Cohr onderdirecteur.
Op dit moment was Cohr de grootst producerende fabriek van zilverwerk in Denemarken en had verschillende bekende ontwerpers in dienst zoals: Eduart Eggeling, Knud V. Engelhardt, Sigfred Wagner, Mogens Koch en H.F. Gross.
Cohr begint met de productie van roestvrij staal in 1930. Tijdens de Wereldtentoonstelling van Brussel in 1935 en die van 1937 in Parijs volgde internationale erkenning. Van 1926 tot 1966 krijgt H.P. Jacobsen de artistieke leiding bij Cohr. In de vijftiger jaren drukt zilversmid Hans Bunde zijn stempel op Cohr’s productie. Cohr slaagt erin om tijdens de Duitse bezetting van 1940 – 1945 werkgelegenheid te behouden door in heel Denemarken zilver in te kopen, tevens werden er pogingen gedaan om van andere materialen zoals verzilverd zink, brons en aluminium bestek te maken.
In 1959 neemt Einar Cohr de leiding over, hij ontwierp voor Cohr onder andere bestek en kerkzilver.
Toen Einar Cohr in 1970 stierf kocht graaf Jens Krag-Juel-Vind-Frijs het bedrijf. In het daarop volgend jaar kocht hij ook Horsens zilver product fabriek (Horsens Sølvvarefabrik) en Deense Kroon (Dansk Kronesølv).
Een nieuwe fabriek werd in 1985 ingehuldigd, Cohr werd verkocht aan Keld Poulsen, maar er kon niet voorkomen worden dat de fabriek de betalingen moest opschorten.
Cohr moest zijn deuren op 20 augustus 1987 sluiten.
Zie de artikelen van Cohr Fabriek van Zilverwerk te koop op onze website.