Shop


Zes boterhambordjes / Vijf kopjes / Vier schotels

65.00

Opdrachtgever: Leeuwenzegel Margarine


Boterhambordjes:

Fabriek: P. Regout / Royal Sphinx

Land: Nederland

Plaats: Maastricht

Afmetingen: Diameter 20.3 cm

Gewicht: 1764 gram


Kop en schotels:

Fabriek: Seltmann Weiden Bavaria

Land: Duitsland

Plaats: Weiden

Afmetingen schotel: Diameter 14.3 cm

Afmetingen kopje: Diameter 6.4 cm bij 7 cm hoog

Gewicht: 1010 gram


Periode: 20e eeuw

Stijl: Zestiger jaren

Model: Kinderklederdrachten

Materiaal: Porselein

Deze zes porseleinen ontbijt- boterhambordjes en vijf kopjes en vier schotels zijn in de zestiger jaren gemaakt in opdracht voor Leeuwenzegel (een margarineproduct) waar je er met zegeltjes voor kon sparen.

De complete set van zes bordjes die gedecoreerd zijn met de afbeeldingen van kinderklederdrachten uit: Staphorst, Nunspeet, Marken, Spakenburg, Volendam en Middelburg zijn gemaakt door P. Regout / Royal Sphinx in Maastricht Holland en dragen ook het merk van deze fabriek. De bordjes hebben een diameter van 20.3 cm en wegen samen 1764 gram. De bordjes hebben aan de onderkant drie proenmerken* deze ontstaan door het gebruik van proenen bij het stapelen van de bordjes in de oven en één bordje heeft aan de achterzijde een klein bakfoutje naast het proenmerk (zie geel omkaderd gedeelte op afbeelding).

De vijf kopjes en vier schotels zijn gemaakt door Seltmann Weiden Bavaria waarvan de kopjes gemerkt zijn met: Weiden Bavaria, Seltmann Weiden Bavaria en de nummers 24 en 25. De vier schotels zijn gemerkt: Weiden Bavaria. Twee kopjes zijn gedecoreerd met de afbeelding van Volendam en Marken, twee kopjes zijn gedecoreerd met de afbeelding van Staphorst en Nunspeet en één kopje heeft de afbeelding van Middelburg en Spakenburg. De schotels hebben een diameter van 14.3 cm, de kopjes hebben een diameter van 6.4 cm zijn 7 cm hoog en wegen samen 1010 gram. De bordjes en kop en schotels hebben héél lichte gebruikssporen.


*Proen: driehoekige steuntjes van keramiek die bij het bakproces tussen de aardewerk voorwerpen werden geplaatst om te voorkomen dat de geglazuurde stukken aan elkaar zouden bakken.