Shop


Vier vingerkommen

60.00

Ontwerper: Andries Dirk Copier

Glasfabriek: Glasfabriek Leerdam

Land: Nederland

Plaats: Leerdam

Model: Rumba

Periode: 20e eeuw / 1948

Stijl: Art Deco

Materiaal: Kristal

Afmetingen: Diameter 10.6 cm 5.8 cm hoog

Gewicht: 950 gram

SKU: 20260 Categorieën: , ,

Deze vier vingerkommen* model Rumba zijn een ontwerp uit 1948 van de wereldberoemde Nederlandse glasontwerper Andries Dirk Copier en uitgevoerd bij de Glasfabriek Leerdam. De in Art Deco stijl en in helder kristal vervaardigde vingerkommen hebben een tienkantige voet met lenzen. De vier vingerkommen wegen 950 gram hebben een diameter van 10.6 cm en zijn 5.8 cm hoog. Het glasservies Rumba is op ambachtelijke wijze op de hand in een vorm mondgeblazen, hierdoor kunnen er kleine imperfecties optreden en hebben de glazen onderling een klein verschil in gewicht.


*Vingerkommen of vingerwasbakjes worden tijdens het diner gebruikt om je vingers in te wassen bij gerechten die met de handen genuttigd mogen worden, zoals kip, kreeft, krab, oesters, asperges, eieren, vers fruit enzovoorts.


Het glasservies Rumba is afgebeeld en beschreven in het hoofdstuk drinkserviezen op bladzijde 262 van het boek / naslagwerk: Copier Compleet, het oeuvre van A.D. Copier 1901-1991. Joan Temminck, Laurens Geurtz.


Het glasservies Rumba is opgenomen in de collectie van het Nationaal Glasmuseum Leerdam.


Andries Dirk Copier, 1964: “ Het kost een grotere inspanning een echt goed drinkglas te maken dan een ding waar je alleen naar kan kijken”.

Lees ook het blog: Andries Dirk Copier