Shop


SOLD!

Twaalf messenleggers

VERKOCHT

Glasblazerij: Firma Karl Palda

Land: Tsjechië – Bohemen

Plaats: Haida – Nový Bor

Model: Symmetrisch

Periode: 20e eeuw

Stijl: Art Deco

Materiaal: Kristal

Afmetingen: 9.3 cm lang 1.7 cm breed 1.7 cm hoog

Afmetingen: Foedraal 29.7 cm lang 10.4 cm breed 3.2 cm hoog

Gewicht: 765 gram

Deze twaalf messenleggers zijn gemaakt in Tsjechië – Bohemen bij de Firma Karl Palda en stammen uit de Art Deco periode (omstreeks 1930). De in helder kristal uitgevoerde messenleggers zijn op de hand symmetrisch met vele facetten geslepen en hebben puntige uiteinden. De twaalf messenleggers wegen samen met het foedraal 765 gram en zijn 9.3 cm lang bij 1.7 cm breed bij 1.7 cm hoog, het foedraal is 29.7 cm lang bij 10.4 cm breed bij 3.2 cm hoog. De messenleggers en het foedraal hebben lichte gebruikssporen waarbij het foedraal een slotje mist en één van de messenleggers aan de onderzijde een schilfer heeft zie geel omkaderde gedeeltes op afbeeldingen.


De messenleggers zijn niet gesigneerd en dragen niet het etiket van Karl Palda maar zijn met grote waarschijnlijkheid gemaakt en ontworpen bij de firma Karl Palda. Identieke sets maar dan gedecoreerd met zwarte vlakken zijn op veilingen aangeboden en verkocht onder de naam van de firma Karl Palda.


De firma Karl Palda is opgericht in 1888 in Haida – Nový Bor (ten noorden van de Tsjechische Republiek) – Bohemen. Tevens hadden ze twee andere werkplaatsen één in Arnultovice en een ander in Chotovice daar werd het kristal geëtst en geslepen.


Lees ook het blog: Messenleggers