Dit stel belegvorken / stel zuurvorken is gemaakt in Amsterdam door Jacob Hendrik Schouten* (meesterteken hamer boven JHS in vierkant) in het jaar 1860 (jaarletter A). Het stel belegvorken / stel zuurvorken heeft het originele zwarte foedraal (heeft lichte gebruikssporen) en is aan de binnenzijde van het deksel gestoffeerd met goudkleurige zijde en een blauwgrijs zijden lint met in glanzend goud gedrukt: W.H. van Hattum Horloger Bijoutier Tiel* (de verkopende juwelier). Verder heeft het foedraal aan de onderzijde waarin het stel belegvorken / stel zuurvorken geklemd zit een lichtgroen geplooid velours interieur. De in Biedermeier stijl uitgevoerde zilveren belegvorken / zuurvorken hebben opengezaagde (ajour) handvatten en zijn gegraveerd met c-vormige voluten. Het stel belegvorken / stel zuurvorken weegt 53 gram en is 17.5 cm lang. Het foedraal is 22.6 cm lang bij 12.2 cm breed bij 3.3 cm hoog.
*Jacob Hendrik Schouten geboren 9 juli 1808 in Amsterdam overleden 17 februari 1869 in Amsterdam was een Nederlands goud- en zilversmid die van 1846 tot 1869 als zelfstandig zilversmid werkzaam was in Amsterdam. Jacob Hendrik Schouten was gespecialiseerd in het maken van groot dien en schepwerk.
*Juwelier en horlogemaker Willem Hendrik van Hattum vestigt zich in 1880 als horlogemaker in Tiel. In 1905 verhuist hij naar Den Haag en vestigd zich eerst in de Papestraat in het centrum van Den Haag maar al in 1909 verhuist de juwelierswinkel naar het Noordeinde waar in 1913 een radio-ontvanger geïnstalleerd wordt om het tijdsein van de Eiffeltoren te kunnen ontvangen (in Nederland zijn dan nog verschillende tijdzones). In 1926 treedt de derde generatie van Hattum aan en in 1957 wordt het winkelinterieur en de buitenkant van de juwelierszaak verbouwd. In 1963 komt de vierde generatie van Hattum in de zaak en wordt deze uitgebreid met een afdeling juwelen en sieraden. In 1980 krijgt van Hattum het predikaat Hofleverancier. Omstreeks 1990 sluit van Hattum.