Shop


Label / Etiket

45.00

Zilversmid: Willem Baksteen & Cornelis Johannes Middendorp

Plaats: Rotterdam

Stijl: Biedermeier

Keur: Zwaardje 1814 – 1905

Materiaal: 2e gehalte zilver

Afmetingen: 6.5 cm lang 3.9 cm breed

Gewicht: 10 gram

Dit in Biedermeier stijl uitgevoerde label / etiket is gemaakt in Rotterdam door Willem Baksteen & Cornelis Johannes Middendorp (meesterteken B&M boven ster in rechthoek) tussen 1861 en 1889 gekeurd met het zilverkeur zwaardje (dit is het gehaltemerk voor kleine zilveren werken). Het zilveren op de hand gedreven (aan de achterzijde is het gehamerd oppervlak zichtbaar) label / etiket is fijntjes gegraveerd met c-vormige voluten en heeft in gotisch lettertype het opschrift “Thee”. Aan de achterzijde zit een stukje draadeind gesoldeerd zodat men gebruikmakend van het boutje en ringetje het label / etiket op een theekistje of theedoosje kan monteren. Het label / etiket weegt 10 gram en is 6.5 cm lang bij 3.9 cm breed.


Willem Baksteen & Cornelis Johannes Middendorp waren twee Nederlandse zilversmeden die tussen 1861 en 1889 gevestigd waren in Rotterdam en van daaruit hun zilveren handelswaar vervaardigden en verkochten. Werk van Baksteen & Middendorp is opgenomen in de collectie van het Museum Rotterdam.


“Rond 1800 dronk bijna iedereen in Nederland thee dit had tot gevolg dat driekwart van de bierbrouwerijen stopten met het brouwen van bier!”

Lees ook het blog: Thee