Shop


SOLD!

Crucifix / Heilig hart

VERKOCHT

Zilversmid: Niet goed leesbaar

Land: Buitenland

Materiaal: Zilver

Afmetingen: 4.5 cm lang bij 3.1 cm breed

Gewicht: 5 gram

Crucifix vermoedelijk gemaakt in het buitenland (het meesterteken en gehaltemerk zijn op het bovenste oogje gestempeld en zijn niet goed leesbaar). Het antieke zilveren kruisje waarop een gegoten Christus is gesoldeerd heeft aan de bovenzijde twee Jasseron kettinkjes met een ophangoogje en aan de onderzijde een stralend heilig hart hanger. Het kruisje weegt 5 gram en is inclusief het heilig hart hangertje en ketting 6.5 cm lang. Alleen het kruisje is 4.5 cm lang bij 3.1 cm breed. Het kruisje is getoetst en bestaat uit zilver.


Een crucifix is een symbool uit de christelijke traditie. Het is een kruisbeeldvorm waarbij het lichaam van de gekruisigde Christus op een kruis is bevestigd om de lijdensweg van Jezus te benadrukken. Boven het kruis hangt vaak een bord met de letters INRI dit is de Latijnse afkorting van Jezus van Nazareth, koning der Joden, de tekst die Pontius Pilatus (degene die Jezus van Nazareth liet kruisigen) boven het kruis liet hangen.


Het heilig hart van Jezus is het symbool van Gods liefde en barmhartigheid.


Toetsen met de toetssteen is een methode waarmee aangetoond kan worden of een metaal edel of onedel is. Ook het gehalte aan edelmetaal kan met de toets bepaald worden zonder dat het voorwerp schade oploopt.