Shop


Litho Wim Jonkman

40.00

Soort object: Litho

Kunstenaar: Wim Jonkman

Land: Nederland

Plaats: Winterswijk

Periode: 20e eeuw

Materiaal: Papier

Afmetingen: 64 cm bij 45 cm

SKU: 60140 Categorieën: , ,

Deze litho van Wim Jonkman is gemaakt in 1998 en meet 64 cm bij 45 cm. De litho is in potlood rechtsonder gesigneerd en linksonder staat de oplage 48 / 60.


Deze zeefdruk die deel uitmaakte van de portefeuille “DE STRAAT” werd op de grafische werkplaatsen van de Faculteit beeldende kunsten en Vormgeving van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht uitgevoerd en eigenhandig gedrukt in gelimiteerde oplage van zestig genummerde exemplaren.


Wim (Willem) Jonkman geboren 10 mei 1947 in Winterswijk is een lithograaf en schilder werkzaam in Uithuizermeeden (Eemsmond) waar hij zijn eigen steendrukkerij “Obelisk” heeft. Wim Jonkman kreeg zijn opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie Amsterdam en is winnaar van de zilveren medaille Prix de Rome voor grafiek aan de Rijksacademie Amsterdam. In de zeventiger jaren woonde en werkte hij in Parijs en van 1978 tot 2010 was hij docent grafiek aan de Minerva Academie Groningen. Zijn werk kenmerkt zich door een beeldtaal met een hang naar deconstructie, ontkenning van of het ter discussie stellen van hetgeen men waarneemt.