Shop


Ets Kees Spermon

65.00

Soort object: Ets

Titel: “Twee figuren met scheef raam”

Kunstenaar: Kees Spermon

Land: Nederland

Plaats: Rotterdam

Periode: 20e eeuw

Jaar: 1987

Stijl: Figuratief

Materiaal: Papier

Afmetingen: 64.8 cm bij 49.8 cm

SKU: 60159 Categorieën: , ,

Deze ets met de titel “Twee figuren met scheef raam” is gemaakt door Kees Spermon. De ets is rechtsonder in potlood gesigneerd en gedateerd: Spermon 1987 en linksonder heeft de ets een blinddruk met het logo van Ahold en 1987. De ets is 47 cm lang bij 35 cm breed. De binnenzijde van het passe partout is 50 cm lang bij 38 cm breed, de buitenzijde van het passe partout is 64.8 cm lang bij 49.8 cm breed.


Dit kunstwerk was een cadeau van Ahold aan hun medewerkers ter ere van het honderdjarig bestaan van Albert Heijn op 27 mei 1987. De medewerkers konden kiezen uit honderd kunstwerken van vijfentwintig kunstenaars die elk vier grafische prenten op het thema van “Het dagelijks leven” ontwierpen.


Cornelius (Kees) Spermon geboren 27 maart 1941 in Rotterdam overleden 23 oktober 1992 in Frankrijk Saint Sauveur de Montagut was een Nederlands beeldend kunstenaar (graficus, etser, illustrator, tekenaar, pentekenaar en schilder). Kees Spermon kreeg zijn opleiding aan de Academie van Beeldende Kunsten in Rotterdam waar hij later als docent grafische technieken les gaf. Hij werkte zowel in de abstracte als figuratieve stijl. Kees Spermon was lid van Teekengenootschap Pictura in Dordrecht, van de Vereeniging tot Bevordering der Grafische Kunsten “De Grafische” en van de Federatie van Verenigingen van beroeps Beeldende Kunstenaars in Amsterdam. Kees Spermon nam deel aan exposities in binnen- en buitenland en zijn werk is opgenomen in musea-, overheids-, bedrijfs- en particuliere collecties, waaronder het Kunstmuseum Den Haag, Museum Arnhem en Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. In 1969 en 1970 ontving Kees Spermon de Koninklijke prijs voor Vrije Schilderkunst.


Attentie!

Dit artikel kan zonder passe partout verzonden worden.
Hierbij moet het passe partout dat aan de bovenzijde met lijm vastgeplakt zit verwijderd worden, waarbij er beschadigingen aan de bovenzijde van de ets kunnen ontstaan.

Anders dient dit artikel te worden afgehaald.
Geef bij betaling onder verzending aan: Afhalen na afspraak.
Neem hierna contact met ons op.
Lees onder Algemene informatie onze voorwaarden.