Shop


Zes bierglazen

60.00

Ontwerper: Andries Dirk Copier

Glasfabriek: Glasfabriek Leerdam

Land: Nederland

Plaats: Leerdam

Model: Atlanta

Periode: 20e eeuw / 1965-1966

Stijl: Zestiger jaren

Materiaal: Kristal

Afmetingen: Diameter 6.7 cm 15.9 cm hoog

Gewicht: 652 gram

Deze zes bierglazen model Atlanta zijn een ontwerp uit 1965-1966 van de wereldberoemde Nederlandse glasontwerper Andries Dirk Copier en uitgevoerd bij de Glasfabriek Leerdam. De in zestiger jaren stijl en delicate in helder kristal vervaardigde bierglazen zijn handgeslepen met afwisselend dubbele verticale lange en korte lijnen. De zes bierglazen wegen 652 gram en zijn 15.9 cm hoog. De bovenzijde van de glazen hebben een diameter van 6.2 cm en de voeten hebben een diameter van 6.7 cm. Het glasservies Atlanta is op ambachtelijke wijze op de hand in een vorm mondgeblazen, hierdoor kunnen er kleine imperfecties optreden en hebben de glazen onderling een klein verschil in gewicht.


Het glasservies Atlanta is afgebeeld en beschreven in het hoofdstuk drinkserviezen op bladzijde 282 van het boek / naslagwerk: Copier Compleet, het oeuvre van A.D. Copier 1901-1991. Joan Temminck, Laurens Geurtz.


Het glasservies Atlanta is opgenomen in de collectie van het Nationaal Glasmuseum Leerdam.


Andries Dirk Copier, 1964: “ Het kost een grotere inspanning een echt goed drinkglas te maken dan een ding waar je alleen naar kan kijken”.

Lees ook het blog: Andries Dirk Copier


Attentie!

Dit artikel dient te worden afgehaald.
Geef bij betaling onder verzending aan: Afhalen na afspraak.
Neem hierna contact met ons op.
Lees onder Algemene informatie onze voorwaarden.