Shop


Stel theekopjes en schotels

45.00

Land: China

Periode: Wanyu 1920-1970

Decor: Rijst-ajour / Rijstkorrel / Rijstoog

Materiaal: Porselein

Afmetingen kopjes: Diameter 7.1 cm 5 cm hoog

Afmetingen schotels: Diameter 9.8 cm 2.4 cm hoog

Gewicht: 246 gram

SKU: 40134 Categorieën: , ,

Dit stel porseleinen theekopjes en schotels met doorschijnend rijst-ajour / rijstkorrel / rijstoog motief stamt uit de tweede helft van de 20e eeuw de Wanyu periode 1920-1970 en is gemaakt in China. Het stel theekopjes en schotels is op de hand beschilderd in de typische kleuren van Wanyu: blauw, ijzerrood en goud en gedecoreerd met blauwe randen en bloemen. Tevens zijn de kopjes aan de onderzijde gedecoreerd met drie gelukssymbolen. De theekopjes hebben een diameter van 7.1 cm en zijn 5 cm hoog. De schotels hebben een diameter van 9.8 cm en zijn 2.4 cm hoog. De kopjes en schotels wegen samen 246 gram. Het stel theekopjes en schotels is aan de onderzijde gemerkt met met de Chinese karakters voor Wanyu. Het stel theekopjes en schotels heeft héél lichte slijtagesporen.


De rijst-ajour / rijstkorrel / rijstoog versiering van Chinees porselein wordt gemaakt door in de kleiwand gaatjes aan te brengen in de vorm van een rijstkorrel en die bij het verglazen te vullen met glazuur, zodat na het bakken het porselein ter plaatse doorschijnend wordt. Deze methode van decoreren werd in Perzië al in de 12e en 13e eeuw toegepast, in China kwam deze manier van decoreren vanaf de 18e eeuw tot heden in gebruik.


De vertaling van de Chinese karakters voor Wanyu is: “jade sieraad” wat zoveel betekent als: “porselein zo fijn als jade”.