Shop


Theelicht / Waxinelicht Anna Ehrner

40.00

Ontwerp: Anna Ehrner

Glasfabriek: Kosta Boda

Land: Zweden

Plaats: Småland

Serie: Atoll

Model: Theelicht / Waxinelicht

Periode: 20e eeuw 1997

Materiaal: Glas

Afmetingen: Diameter 11 cm 6.2 cm hoog

Gewicht: 336 gram

Dit theelicht / waxinelicht uit de serie Atoll is gemaakt in Småland Zweden bij de glasfabriek Kosta Boda. De serie Atoll die uit meerdere schalen bestaat is een ontwerp van Anna Ehrner uit 1997. Het theelicht / waxinelicht dat het originele fabriekslabel “Kosta Boda since 1742” draagt, is op de hand gemaakt, met de mond geblazen en is uitgevoerd in een gesluierd dessin van transparant en geel gekleurd glas. Het theelicht / waxinelicht uit de serie Atoll weegt 336 gram heeft een diameter van 11 cm.


Het theelicht / waxinelicht uit de serie Atoll wordt aangeboden in de nog originele ronde doos waar aan de binnenkant van het deksel de tekst (vertaald in het Nederlands) staat: “Atollen zijn ringvormige koraal eilanden in tropische zeeën die lagunes omarmen. Bij kaarslicht lijken Anna Ehrner’s kristallen schalen op glinsterende kleine Atollen die de feestelijke dinertafel sieren. Ze zijn ook te gebruiken als zout vaatjes, dienschaaltjes voor snoep en als asbak. Maar het is vooral een uniek stuk design van traditioneel Zweeds handwerk uit de provincie Småland: prachtig om te bekijken en rustgevend om aan te raken”.


Anna Bosdotter Ehrner Eriksson geboren 24 mei 1948 in Danderyd gemeente Stockholm is een Zweeds ontwerper en glaskunstenaar. Anna heeft les gegeven aan de grootste kunstacademie van Zweden: het Konstfack. Sinds 1974 werkt Anna Ehrner samen met Kosta Boda en heeft voor hun vele prachtige producten ontworpen zoals de serie Line wat een van Zwedens best verkochte serviesgoed aller tijden is. Het werk van Anna Ehrner is opgenomen in het Röhsska Museum in Göteborg, het Nationaal Museum in Stockholm, het Kalmar Art Museum en het Musée des Arts Decoratifs in Parijs. Tevens heeft Anna Ehrner de Excellent Swedish Form award gewonnen.