Shop


Beeld / Plastiek

170.00

Ontwerp: Ingeborg Plockross Irminger

Fabriek: Royal Copenhagen

Land: Denemarken

Plaats: Kopenhagen

Periode: R Y = 1992 – 1999

Model: Grethe

Modelnummer: 414

Materiaal: Porselein

Afmetingen: 9.5 cm lang 7.2 cm breed 17.3 cm hoog

Gewicht: 348 gram

Dit porseleinen beeld / plastiek model “Grethe” (van een Breiend meisje zittend op een kist) is gemaakt bij Royal Copenhagen te Denemarken. Aan de onderzijde is het beeld / plastiek in groen gemerkt met het modelnummer 414 en het merk Royal Copenhagen Denmark met een streepje boven de R en Y van Royal dat staat voor het jaar van productie dat tussen 1992 en 1999 ligt. Tevens is het beeld / plastiek in blauw gesigneerd met HT dit is de schilder* die het beeld / plastiek gedecoreerd heeft en het drie golven merk die symbool staan voor de Sont, de Grote Belt en de Kleine Belt de zeestraten die tussen de Deense eilanden lopen. Aan de achterzijde van het beeld / plastiek aan de onderkant van de kist staat de naam van de ontwerper Ingeborg Plockross*. Het beeld / plastiek weegt 348 gram is 9.5 cm lang 7.2 cm breed en 17.3 cm hoog.


*De schilders die het Royal Copenhagen porselein decoreren hebben vier jaar nodig om het ambacht te leren. Sommige van de schilders zijn bekend maar vooral van het vroege porselein weet men niet meer wie deze stukken gedecoreerd hebben.


*Ingeborg Plockross Irminger werkte van 1898 tot 1925 bij Bing & Grondahl een Deense porseleinfabriek. Zij ontwierp in deze tijd een groot aantal porseleinen beeldjes van kinderen en dieren. In 1987 fuseerde Bing & Grondahl met Royal Copenhagen deze produceerden toen de ontwerpen van Ingeborg Plockross Irminger.