Shop


SOLD!

Beeld / Plastiek Suze Boschma-Berkhout

VERKOCHT

Kunstenaar: Suze Boschma-Berkhout

Land: Nederland

Gieterij: Beeldrecht Amsterdam

Periode: 20e eeuw

Stijl: Figuratief

Model: Mata Hari

Materiaal: Brons

Afmetingen: 20.8 cm hoog

Gewicht: 965 gram

Dit bruin groen gepatineerde bronzen beeld / plastiek van Mata Hari* waarvan het ontwerp stamt uit 1976 is toegeschreven aan Suze Boschma-Berkhout*. Het beeld / plastiek heeft een stempel met daarop Beeldrecht Amsterdam*. Het beeld / plastiek weegt 965 gram is 20.8 cm hoog en 15.6 cm breed. De voet meet 7.5 cm bij 7.5 cm.


*Mata Hari het pseudoniem van Margaretha Geertruida (Griet) Zelle geboren 7 augustus 1876 in Leeuwarden gedood 15 oktober 1917 in Vincennes was een Nederlands exotisch danseres. Ze werd door de Fransen schuldig bevonden aan spionage en gefusilleerd.
Honderd jaar na haar geboortejaar in 1976 werd er een standbeeld voor Mata Hari opgericht. Het standbeeld van Mata Hari dat gemaakt is door Suze Boschma-Berkhout staat op de brug Over de Kelders te Leeuwarden, nabij haar geboortehuis.


*Suzanna Catharina (Suze) Boschma-Berkhout geboren 31 mei 1922 in Indramayu op West Java Indonesië overleden 2 juli 1997 in Alphen aan den Rijn was een Nederlands beeldhouwer. Zij volgde haar opleiding aan het Instituut voor Kunstnijverheidsonderwijs Amsterdam. Suze is bekend door de vele figuratieve beelden die op tal van plaatsen in Nederland staan. Een van de meest bekende beelden is wel het beeld van Bartje in Assen.


*De Stichting Beeldrecht is een voormalige Nederlandse organisatie die voor de bij haar aangesloten beeldend kunstenaars en architecten het beeldrecht inde.


Lees ook het blog: Koper Messing Brons Tin