Deze theezeef is gemaakt in Brussel België bij de Firma Wolfers Frères (meesterteken drie vijfpuntige sterren in driehoek). Tevens is de theezeef gemerkt met het oude Nederlandse belastingstempel V dat van 1906 tot 1953 voor buitenlandse werken gold, het Nederlandse gehaltemerk ZII voor voorwerpen in voltooide staat aangeboden en het gehaltemerk 833 in een rechthoek. De zilveren theezeef waarvan de gaatjes op een willekeurige manier in de zeef geboord zijn stamt uit de eerste helft van de 20e eeuw en is uitgevoerd in de Art Deco stijl. De theezeef weegt 48 gram is 12.2 cm lang en de bak heeft een diameter van 7.4 cm.
De kop en schotel is er één van drie en te koop onder artikel nummer 40146.
Zilversmederij Firma Wolfers Frères
De familie Wolfers was een belangrijke Brusselse edelsmeden familie.
Louis Francois Guilliaume Wolfers afkomstig uit Minden Duitsland die in 1838 in Augsburg Zuid-Duitsland zijn meesterproef had afgelegd stichtte in 1850 een atelier in Brussel waar hij uitsluitend zilverwaren voor de groothandel produceerde. In 1852 liet hij zijn meesterteken registreren. Hij trouwde in 1858 en kreeg drie zonen die hij al op jonge leeftijd kennis liet maken met alle aspecten van de edelsmeedkunst. In 1885 werd de firma omgedoopt tot Louis Wolfers père et fils. Philippe werd hoofd van de ontwerpafdeling, Max deed de financiële kant van het bedrijf en Robert volgde de nieuwste fabricatietechnieken, onder zijn leiding werden hydraulische persen geïnstalleerd. Hun neef, Albert Wolfers, zou de algemene leiding waarnemen. Deze strategie bezorgde het atelier wereldfaam en zij opende een atelier en buitengewoon luxueuze winkel in Brussel voor de vervaardiging van juwelen en hadden verkooppunten in de belangrijkste steden van Duitsland, Nederland, België en Frankrijk. Wolfers leverde producten aan de firma Begeer, juwelier Bonebakker in Amsterdam en de Franse juwelier Cartier. Vijf jaar na het overlijden van Louis in 1897, werd de naam gewijzigd in Wolfers Frères. In 1892 werd het firma- of meesterteken aangepast in drie vijfpuntige sterren in een driehoek. In december 1929 overleed Philippe Wolfers en net zoals zijn vader, werd de zoon van Philippe, Marcel Wolfers, al op jonge leeftijd ingewijd in de zaak. Met Marcel wist Wolfers Frères op gebied van zilverwerk de artistieke markt tot 1958 te domineren. Daarna kende het bedrijf een serieuze crisis en ging de zaak over in handen van derden.
“Rond 1800 dronk bijna iedereen in Nederland thee dit had tot gevolg dat driekwart van de bierbrouwerijen stopten met het brouwen van bier!”