Toen wij begonnen met het verzamelen van antiek zilver, zo’n 35 jaar geleden, kochten we alleen Hollands zilver uit de 19e eeuw. Logisch als je bedenkt dat we in Nederland een hele lange traditie hebben in het maken van zilveren voorwerpen door de vele zilversmeden die zich aansloten bij gilden en zich vestigden in alle grote steden en zilvercentra. Door het grote aantal Hollands kwaliteitszilver uit de 19e eeuw dat er toen werd aangeboden (vooral schepwerk* was toen nog volop te koop) had buitenlands zilver niet onze voorkeur, sterker nog we keken er niet eens naar om! De afgelopen jaren is daar verandering in gekomen, vooral het Deense zilver vinden wij heel mooi, de eenvoudig lijkende Scandinavische ontwerpen waarbij strakke lijnen en versieringen worden gebruikt spreken ons zeer aan.

060 - kopie

Als eerste kwamen wij in aanraking met het zilver van Georg Jensen één van de belangrijkste en bekendste zilversmeden van het Deense zilver. Hierdoor was onze interesse in het Deens zilver aangewakkerd en gingen wij op zoek naar zilver van de voor ons wat minder bekende Deense zilversmeden die in dezelfde traditie en stijl voorwerpen maakten, maar waarvan de prijzen een stuk vriendelijker waren dan van het Jensen zilver dat over de gehele wereld maar vooral in Amerika en Japan verzameld wordt en daar topprijzen opbrengen.

Wij merken dan ook dat er in Nederland steeds meer vraag is naar het zilver uit Denemarken van hoge kwaliteit en met een prachtige uitstraling. En het mooie is dat je het nu nog kan verzamelen voor prijzen die vergelijkbaar zijn met het Hollandse zilver of zelfs soms nog wat lager liggen.

*Schepwerk: In de antiekhandel wordt al het bestek en dienbestek dat op tafel komt tijdens het eten ook wel “schepwerk” genoemd.

Zie de artikelen zilver uit Denemarken te koop op onze website.