Willem Jacob Rozendaal geboren 14 december 1899 te Scherpenzeel (Gelderland) was een Nederlands graficus, industrieel vormgever en docent.


Rozendaal werkte van 1916 tot 1924 als tekenaar bij diverse glas in loodateliers, in dezelfde periode volgde hij lessen aan academies in Den Haag en Rotterdam. Omstreeks 1921-1923 tekende en schilderde hij portretten, min of meer in de trant van Charley Toorop en Willem van Konijnenburg, zijn eerste houtsneden stammen ook uit deze tijd. In 1922 exposeerde hij voor het eerst bij de Rotterdamse kunstenaarsvereniging De Branding.

In 1924 verhuisde hij naar Maastricht, waar hij serviezen en sierdecors ontwierp voor de aardewerkfabriek De Sphinx.
Zijn meer ‘vrijere’ werk, vanaf 1926 vooral ex librissen, bleef hij in zijn vrije tijd met zijn andere werkzaamheden combineren. Voor de uitgeverijen Boosten & Stols, W. Salm, Nijpels en de Wereldbibliotheek ontwierp hij boekbanden en hij ontwierp het omslag voor het blad Wendingen no. 3 uit 1930.

Van 1928 tot 1937 werkte hij voor De Kristalunie Maastricht waar hij als ontwerper van gebruiksglas en kristal werkzaam was. Ook na zijn verhuizing naar Den Haag in 1933 bleef hij nog voor De Kristalunie werken. In 1937 werkte Rozendaal als docent aan de Haagse Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, in deze periode legde hij zich vooral toe op kleurendruk en veranderde zijn stijl in een meer expressieve vormgeving. Toch wist hij in die tijd nog regelmatig met nieuwe ontwerpen voor de Kristalunie Maastricht te komen.

Het werk van Willem Jacob Rozendaal wordt gerekend tot de Nieuwe Haagse School.

Willem Jacob Rozendaal overleed op 19 april 1971 te Wassenaar.