Shop


Sigaretten / Presenteerdoos

265.00

Zilversmederij: Firma A. Presburg & Zoon

Plaats: Haarlem

Jaarletter: A = 1960

Materiaal: 2e gehalte zilver

Afmetingen: 14.9 cm lang 8.6 cm breed en 5 cm hoog

Gewicht: 262 gram

Sigaretten / Presenteerdoos (als nieuw) gemaakt in Haarlem door de Firma A. Presburg & Zoon (meesterteken APz3 in zeskantige rechthoek) in het jaar 1960 (jaarletter A). Deze mooie zilveren doos weegt 262 gram is 14.9 cm lang 8.6 cm breed en 5 cm hoog. De doos is goed te gebruiken als lepeldoos, juwelendoos, spelletjesdoos enzovoorts. De hoogglans doos heeft een bol geguillocheerd* deksel met in het midden een rechthoek waarop ruimte is voor een gravering.


*Geguillocheerd / guillocheren is een versieringstechniek waarbij men gebruik makend van een guillocheerbank op metalen machinaal een regelmatige gravering van lijnen (guilloches) in verschillende patronen aanbrengt. Vaak wordt het guillocheerwerk met een doorschijnende gekleurde laag geëmailleerd wat een prachtig effect geeft op bijvoorbeeld juwelen, horlogekasten, vulpotloden en diverse dozen.


Haarlemsche Zilversmederij

In 1919 richt Arnold Presburg samen met Arie Hoogteyling de Haarlemsche Zilversmederij op. In 1932 stopt het compagnonschap met Arie Hoogteyling en gaat Arnold Presburg (meesterteken AP3 in zeskantig rechthoek) alleen verder.

Firma A. Presburg & Zoon

In 1951 wordt zijn zoon Georg Presburg zijn compagnon (meesterteken APz3 in zeskantige rechthoek) en zij gaan verder onder de naam Firma A. Presburg & Zoon.

Op 31 december 1971 stopt Arnold Presburg hij is dan 78 jaar.

Zoon Georg Presburg blijft eigenaar tot aan de verkoop van de zilversmederij in 1998.