Shop


Gembercouvert

220.00

Zilversmid: W.F. Schuss

Plaats: Amsterdam

Stijl: Biedermeier

Jaarletter: I = 1868

Materiaal: 2e gehalte zilver

Afmetingen: 17.5 cm lang

Gewicht: 66 gram

SKU: 10200 Categorieën: , , ,

Gembercouvert gemaakt in Amsterdam door W.F. Schuss (meesterteken anker boven WS in vierkant) in het jaar 1868 (jaarletter I). Dit in Biedermeier uitgevoerde zilveren gembercouvert is gegraveerd met c-vormige voluten, stippel- en bloemmotieven. Tevens zijn de lepel en vork aan de achterzijde gegraveerd met een cartouche. Het gembercouvert weegt 66 gram en is 17.5 cm lang.


Zilversmid W.F. Schuss

Wilhelmus Franciscus (W.F.) Schuss geboren 1826 of 1827 (overlijdensgegevens zijn onbekend vermoedelijk 1883) was een Nederlands goud- en zilversmid (meesterteken anker boven WS in vierkant) die van 1867 tot 1883 werkzaam was in Amsterdam. Wilhelmus Franciscus (W.F.) Schuss was een zoon van Hendrik Adolph (H.A.) Schuss die na het overlijden van zijn vader de firma voortzet. Diens weduwe Joanna Maria Bruning continueerde het bedrijf na zijn dood. Nadat zij door de notaris was opgelicht werd besloten niet meer zelfstandig te blijven. De vier zonen Schuss die in het bedrijf werkzaam waren gingen in op het aanbod van de firma J.M. Van Kempen om in Voorschoten te komen werken.

Goud- en zilversmid Wilhelmus Franciscus (W.F.) Schuss was gespecialiseerd in het maken van handgesmede zilverwerken (schepwerk) van hoge kwaliteit.