Shop


Broche / Nail guard

155.00

Land: China

Periode: 20e eeuw

Stijl: Vijftiger jaren

Materiaal: Zilver

Afmetingen: 8.1 cm lang

Gewicht: 15 gram

SKU: 10580 Categorieën: , , ,

Deze zilveren vingernagel beschermer broche (nail guard brooch) is omstreeks de helft van de 20e eeuw (vijftiger jaren) gemaakt in China. De broche is uitgevoerd in opengewerkt filigrain* en geëmailleerd in de cloisonné* techniek. Tevens heeft deze broche zeven traanvormige cabochon geslepen koraal en turkoois stenen en is voorzien van een afsluitbare speld. De broche die gekeurd is met SILVER in een rechthoek is 8.1 cm lang en weegt 15 gram.


*Filigrain of filigraan is een vorm van fijn zilver- goudsmeedwerk waarbij de edelsmid dunne gedraaide draden en bolletjes van goud of zilver op een ondergrond soldeert. Ook kan hij de draden aan elkaar solderen waarbij men een kantachtige uitstraling verkrijgt (opengewerkt filigrain).


*Cloisonné is een manier van emailleren. Op deze broche zijn in een bepaald patroon zilveren draden gesoldeerd. In de vakjes die dan ontstaan brengt men het gekleurde emailpoeder aan. De zilveren draden zorgen ervoor dat de verschillende kleuren emailpoeder tijdens het verhitten in de oven niet uitlopen.