Shop


Broche

35.00

Ontwerp: Ans Markus

Land: Nederland

Periode: 20e eeuw

Model: Inner Circle Clip

Jaar: 2000

Keur: Zwaardje sinds 1953

Materiaal: 1e gehalte sterling zilver

Afmetingen: 4.9 cm bij 2.1 cm

Gewicht: 15 gram

SKU: 10665 Categorieën: , , , ,

Deze broche model “Inner Circle Clip” naar het ontwerp van Ans Markus heeft een op de hand gemaakte zilveren voorzijde en een stalen klem. De sterling zilveren broche draagt het Nederlandse zilverkeur zwaardje met daarin 925, dit is het gehaltemerk voor zilver in gebruik sedert 1 oktober 1953 voor kleine werken 925 duizendsten, eerste gehalte zilver. De stalen klem is gemerkt met “METAL” om aan te geven dat deze niet van edelmetaal gemaakt is. De broche weegt 15 gram en is 4.9 cm lang bij 2.1 cm breed.


De broche “Inner Circle Clip” is een sieraad dat op verschillende manieren gebruikt kan worden, op kleding, geklemd op de revers van een colbert of jas, of op accessoires zoals shawls en tassen. Bovendien kan de clip gebruikt worden als geld- money- of memoclip.


Het ontwerp van de broche “Inner Circle Clip” die Ans Markus in 2000 ontwierp voor “De Week van het Sieraad” staat bol van de symboliek. De rechthoek is een symbool van de orde van deze wereld, een wereld waarin alles wordt bepaald. Hierin bewegen lichaam, geest en ziel, als cirkels langs elkaar. Een diversiteit aan mensen met verschillende karakters inclusief hun mannelijke en vrouwelijke kanten leeft naast elkaar. Ondanks deze verschillende vormen die met elkaar in tegenspraak lijken, wordt toch een eenheid geschapen.


Antje Geertje (Ans) Markus geboren 29 januari 1947 in Halfweg is een Nederlands kunstschilder, tekenaar, beeldhouwer en sieraden ontwerpster. Ans Markus volgde in 1970 een cursus anatomietekenen en begon te schilderen, met deze beperkte opleiding wordt zij als autodidact gezien. Ans Markus die werkzaam is in Amsterdam is vooral bekend om haar schilderijen van vrouwen in windsels. In de negentiger jaren schilderde Ans Markus veel portretten van bekende Nederlanders waaronder in 1996 het portret van de toenmalige Koningin Beatrix. Ans Markus won in 2000 de Gerrit den Braber Muzeprijs en werd in 2009-2010 kunstenaar van het jaar (Stichting Kunstweek). Ans Markus neemt deel aan tentoonstellingen in binnen- en buitenland en haar werk bevindt zich in bedrijfs-, overheids-, gemeente-, musea en particuliere collecties.