Shop


Boterspatel

195.00

Zilversmid: Antonius Hendrikus Der Kinderen

Plaats: Den Bosch

Stijl: Biedermeier

Jaarletter: E = 1864

Materiaal: 2e gehalte zilver

Afmetingen: 17.8 cm lang

Gewicht: 23 gram

Boterspatel gemaakt in Den Bosch / ‘s-Hertogenbosch door Antonius Hendrikus Der Kinderen (meesterteken DK boven 44 in vierkant) in het jaar 1864 (jaarletter E). Deze zilveren Biedermeier boterspatel is gegraveerd en uitgezaagd in de typische Der Kinderen stijl, weegt 23 gram en is 17.8 cm lang.


Antonius Hendrikus der Kinderen geboren in 1823 te Den Bosch / ‘s-Hertogenbosch overleden in 1867 te Den Bosch / ‘s-Hertogenbosch was een Nederlands goud- en zilversmid. Der Kinderen ging op de jonge leeftijd van 19 jaar naar Parijs om het vak van goud- en zilversmid te leren. Toen hij na enkele jaren terugkeerde in Den Bosch / ‘s-Hertogenbosch was hij een zéér bedreven goud- en zilversmid geworden en ging van 1845 tot 1867 als zelfstandig goud- en zilversmid aan de slag. Der Kinderen die godsdienstig was deed veel werk voor de kerk. Antonius Hendrikus der Kinderen is vooral bekend geworden door zijn virtuoos sierlijk uitgezaagd en gegraveerd schepwerk dat bij andere zilversmeden gewaardeerd werd en navolging kreeg. Het zilver van Antonius Hendrikus der Kinderen is zéér geliefd bij verzamelaars.


Boterspatels worden gebruikt om boter op je bord te scheppen dit in tegenstelling tot een botermes waarmee je het brood smeert.