Shop


Zeefdruk Marian Plug

65.00

Soort object: Zeefdruk

Titel: ” ’s Zondags: de zee”

Kunstenaar: Marian Plug

Land: Nederland

Plaats: Almelo

Periode: 20e eeuw

Jaar: 1987

Stijl: Abstract / Figuratief

Materiaal: Papier

Afmetingen: 64.8 cm bij 50 cm

SKU: 60160 Categorieën: , ,

Deze zeefdruk met de titel “’s Zondags: de zee” is gemaakt door Marian Plug. De zeefdruk heeft rechtsonder in potlood de signatuur van Marian Plug en linksonder heeft de zeefdruk een blinddruk met het logo van Ahold en 1987. De zeefdruk is aan de buitenzijde gemeten 64.8 lang cm bij 50 cm breed. De afbeelding is 34.7 cm lang bij 29.5 cm breed.


Marian Plug: “Ik heb het naar buiten gaan nodig. Dat geeft me energie. in het atelier werk ik altijd in afzondering. Ik heb wel eens een schetsboekje bij me, maar deze prent heb ik uit het hoofd gemaakt. Vaak ’s zomers, als het erg mooi weer is, zoek ik een plek en dan ga ik er een hele dag zitten. Ik maak dan waterverfschetsen”.


Dit kunstwerk was een cadeau van Ahold aan hun medewerkers ter ere van het honderdjarig bestaan van Albert Heijn op 27 mei 1987. De medewerkers konden kiezen uit honderd kunstwerken van vijfentwintig kunstenaars die elk vier grafische prenten op het thema van “Het dagelijks leven” ontwierpen.


Maria Adriana (Marian) Plug geboren 2 augustus 1937 in Almelo is een Nederlands aquarellist, graficus, schilder, tekenaar, zeefdrukker, etser, houtgraveur en graveur (prentmaker). Marian Plug kreeg haar opleiding aan de Rijksnormaalschool voor Teekenonderwijzers Amsterdam en de Fine Arts Academy Warschau en is werkzaam in Amsterdam. Zij is lid van de Nederlandse Federatie van Beroepsverenigingen van Kunstenaars en winnaar van de Jeanne Oostingprijs voor schilderkunst, de Hans Jafféprijs en de Singer prijs. Haar werk bevindt zich in bedrijfs-, overheids- en particuliere collecties, waaronder Het Stedelijk Museum Amsterdam en het Stedelijk Museum de Lakenhal Leiden.