Shop


Vier etsen Hubert Minnebo

120.00

Soort object: Ets

Kunstenaar: Hubert Minnebo

Land: België

Plaats: Brugge

Periode: 20e eeuw

Jaar: 1987

Materiaal: Papier

Afmetingen: 41 cm bij 30 cm

SKU: 60068 Categorieën: , ,

Deze kunstmap waarin vier etsen van Hubert Minnebo is in 1987 uitgegeven ter gelegenheid van de inhuldiging van het nieuwe V.K.W. (Verbond van Katholieke Werkgevers) gebouw te Antwerpen. Tevens bevat de kunstmap twee afbeeldingen van twee bronzen beelden van Hubert Minnebo met de titels: “Na dagenlange Yogische afzondering” en “Het reflecteren van al mijn verlangens, zo duidelijk zichtbaar” en twee brieven waarin Hubert Minnebo uitleg geeft over het bronzen beeld dat hij voor het V.K.W. maakte en dat afgebeeld is op de buitenzijde van de kunstmap. De etsen zijn linksonder gesigneerd en rechtsonder staat e.a. (épreuve d’artiste*). Tevens heeft Hubert Minnebo de etsplaten gesigneerd met “minnebo”. De etsen zijn aan de buitenzijde gemeten 41 cm lang bij 30 cm breed de etsen zelf zijn 20 cm lang bij 15 cm breed.


*Een épreuve d’artiste of E.A. is een aanduiding op grafiekbladen zoals litho’s, etsen, zeefdrukken of houtsneden die niet genummerd zijn. Het betreft een klein aantal exemplaren die de kunstenaar drukt om de kwaliteit van het papier, de inkt en afdruk te controleren. Deze niet genummerde bladen worden door de kunstenaar bewaard, maar in de meeste gevallen worden ze naast de genummerde oplage te koop aangeboden.


Hubert Minnebo geboren 6 februari 1940 in Brugge is een Belgisch / Vlaams beeldend kunstenaar. Hij begon als kunstschilder, etser en tekenaar. Rond 1967 legde hij zich toe op het maken van beeldhouwwerken van chroomaluminium en koper. Uiteindelijk vormde hij zich geleidelijk om tot ontwerper van bronzen beelden, monumentale sculpturen en gouden juwelen.