Shop


Steendruk Mareike Geys

65.00

Soort object: Steendruk

Titel: “Zeegezicht”

Kunstenaar: Mareike Geys

Land: Nederland

Plaats: Rotterdam

Periode: 20e eeuw

Jaar: 1987

Stijl: Abstract / Figuratief

Materiaal: Papier

Afmetingen: 64.9 cm bij 50 cm

SKU: 60228 Categorieën: , ,

Deze steendruk met de titel “Zeegezicht” is gemaakt door Mareike Geys. De steendruk heeft rechtsonder in potlood de signatuur van Mareike Geys en linksonder heeft de steendruk een blinddruk met het logo van Ahold en 1987. De steendruk is aan de buitenzijde gemeten 64.9 lang cm bij 50 cm breed. De afbeelding is 46 cm lang bij 31.5 cm breed.


Mareike Geys zeegezichten bedoel ik dubbelop. Want er zit altijd ook een gezicht in.
Vroeger toen ze in Den Haag woonde leerde ze de zee kennen in al haar verscheidenheid. Nu gaat ze nooit meer naar het strand. “Iedereen ziet toch wel, dat ik de zee maak en niet de woestijn”. Mareike Geys over de steendruk “Zeegezicht”: Met een grote, omslaande golf als een kuif. Aan de ene kant zie je in het hout de nerf. Aan de andere kant zie je waar dat overgaat in de kabbeling van water.


Dit kunstwerk was een cadeau van Ahold aan hun medewerkers ter ere van het honderdjarig bestaan van Albert Heijn op 27 mei 1987. De medewerkers konden kiezen uit honderd kunstwerken van vijfentwintig kunstenaars die elk vier grafische prenten op het thema van “Het dagelijks leven” ontwierpen.


Marijke Diny (Mareike) Geys geboren 17 april 1945 in Rotterdam is een Nederlands beeldend kunstenaar, beeldhouwer, schilder en tekenaar. Mareike Geys kreeg haar opleiding aan de Vrije Academie Den Haag en studeerde bij Ateliers ’63 Haarlem waar ze les en begeleiding kreeg van de kunstenaars Ger Lataster en Pierre van Soest. Tevens was zij leerling van Jef Diederen, George Lampe en Aat Verhoog. Mareike Geys is lid van de Beroepsvereniging van Beeldende Kunstenaars BBK en won vijf maal de Koninklijke subsidie voor vrije schilderkunst. Mareike Geys woont en werkt afwisselend in Rotterdam, Den Haag, Haarlem, Amsterdam en Millay Frankrijk. Haar werk bevindt zich in bedrijfs-, overheids-, gemeente- en particuliere collecties.