Shop


Print / Foto Teun Hocks

65.00

Soort object: Print / Foto

Titel: Zonder titel

Voorstelling: Man op een fiets / Man on a bicycle

Kunstenaar: Teun Hocks

Land: Nederland

Plaats: Leiden

Periode: 20e eeuw

Jaar: 1993 / 1996

Stijl: Geënsceneerde fotografie

Materiaal: Papier

Afmetingen: 50 cm bij 40 cm

SKU: 60229 Categorieën: , , ,

Deze print / foto zonder titel met de afbeelding van een man op een fiets (man on a bicycle) is gemaakt door Teun Hocks. De print / foto is een uitgave van Randstad Uitzendbureau uit 1996 van een foto van Teun Hocks uit 1993. Links onder de foto staat de gedrukte tekst: Teun Hocks vervaardigde dit kunstwerk zonder titel in 1993. Deze foto maakt deel uit van de Randstad foto collectie “Werk”. Tevens heeft het passe partout rechtsonder in blinddruk het logo van Randstad, met daarachter Randstad Uitzendbureau. De print / foto is aan de binnenzijde van het passe partout gemeten 34.8cm lang bij 24.8 cm breed, de buitenzijde van het passe partout is 50 cm lang bij 40 cm breed.


Teun Hocks was één van de grondleggers van de Nederlandse geënsceneerde fotografie. Zijn tragikomische kunstwerken waar hij zelf de hoofdrol in speelt houden het midden tussen fotografie en schilderkunst.


Antonius Christiaan Maria (Teun) Hocks geboren 10 juni 1947 in Leiden overleden 27 februari 2022 in Rotterdam was een Nederlands fotograaf, collagist, schilder, tekenaar, performancekunstenaar, zeefdrukker en cineast. Teun Hocks kreeg zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten St. Joost Breda. Teun Hocks was docent tekenen aan de School voor Industriële Vormgeving Eindhoven (Design Academy Eindhoven) en docent fotografie en tekenen aan de Gerrit Rietveld Academie Amsterdam. In 1992 was Teun Hocks winnaar van de Capi-Lux Alblas Prijs. Teun Hocks was werkzaam in Breda, Breukelen (Utrecht) en Nieuwer ter Aa. Teun Hocks heeft over de gehele wereld exposities en solotentoonstellingen gegeven waaronder: Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, Verenigde Staten, Italië, Canada, Spanje en China.


Attentie!

Dit artikel kan zonder passe partout verzonden worden.

Anders dient dit artikel te worden afgehaald.
Geef bij betaling onder verzending aan: Afhalen na afspraak.
Neem hierna contact met ons op.
Lees onder Algemene informatie onze voorwaarden.