Shop


Litho Louis Derijks

120.00

Soort object: Litho

Titel: “Göreme”

Kunstenaar: Louis Derijks

Land: Nederland

Plaats: Aalst Waalre

Periode: 20e eeuw

Jaar: 1989

Stijl: Figuratief / Abstract

Materiaal: Papier

Afmetingen: 76 cm bij 56 cm

SKU: 60080 Categorieën: , ,

Deze litho met de titel “Göreme” is gemaakt door Louis Derijks. De litho is rechtsonder in potlood gesigneerd en gedateerd Louis Derijks ’89 linksonder staat de oplage 20/50 en midden onder staat de titel “Göreme”. De litho is 76 cm lang bij 56 cm breed.


Het Nationale Park Göreme ligt in de historische regio Cappadocië in Turkije. De vulkaan Erciyes is verantwoordelijk voor het ontstaan van het unieke Cappadocische landschap. Het plateau van de Göreme vallei toont de gevolgen van erosie van vulkanisch tufsteen, een zachte poreuze steensoort die pilaren, zuilen en torens tot wel 40 meter hoogte hebben gevormd. Nationaal Park Göreme en de rotsen van Cappadocië is een gemengd, cultureel en natuurlijk, Unesco werelderfgoed.


Ludovicus Petrus Maria (Louis) Derijks geboren Aalst Waalre 5 oktober 1929 is een Nederlands schilder, tekenaar, beeldhouwer, illustrator en vervaardiger van mozaïeken. Louis Derijks kreeg zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten Arnhem en is medeoprichter van jongerenkunstkring Het Prisma. Hij was docent aan het Sint-Joriscollege Eindhoven, de Design Academy Eindhoven en de Academie Sint-Joost in Breda. In 1959 kreeg Louis Derijks een prijs voor schilderkunst van de gemeente Eindhoven.