Shop


Gouache Kornelis Lodder

150.00

Soort object: Gouache

Kunstenaar: Kornelis Lodder

Land: Nederland

Plaats: Vlaardingen

Periode: 20e eeuw

Stijl: Geometrisch abstract

Materiaal: Papier

Afmetingen: 48 cm bij 35.3 cm

SKU: 60185 Categorieën: , ,

Deze in geometrisch abstracte stijl geschilderde gouache is gemaakt door Kornelis Lodder. De gouache is rechtsonder met gouacheverf gesigneerd Korn Lodder en is aan de binnenzijde van het passe partout gemeten 48 cm lang bij 35.3 cm breed. De buitenzijde van het passe partout is 65 cm lang bij 50 cm breed.


Geometrische abstractie is een abstracte kunstvorm waarbij de compositie wordt gemaakt met geometrische vormen zoals een rechthoek, cirkel, vierkant of driehoek.


Kornelis (Korn) Lodder geboren 4 maart 1892 in Vlaardingen overleden 12 januari 1987 in Vlaardingen was een Nederlands aquarellist, schilder en (pen)tekenaar. Hij kreeg zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten Rotterdam en aan de Academie van Beeldende Kunsten Den Haag. Kornelis Lodder was lid van de Vlaardingse Kunstkring en de Vereniging voor Schone Kunsten “De Kring” Delft. Hij schilderde en tekende landschappen, portretten en figuurvoorstellingen in de figuratieve stijl, later ging hij meer in de abstracte stijl werken en vervaardigde ingewikkelde composities van kleuren en lijnen. Kornelis Lodder deed in de veertiger en vijftiger jaren mee aan de jaarlijkse groepstentoonstelling in de Visbank in Vlaardingen. De kunstwerken van Kornelis Lodder zijn opgenomen in vele particuliere collecties en maken deel uit van de collectie van het Museum Vlaardingen, het Visserijmuseum Vlaardingen en de Archiefdienst van Vlaardingen. Kornelis Lodder signeerde zijn werken altijd met Korn Lodder.


Attentie!

Dit artikel kan zonder passe partout verzonden worden.

Anders dient dit artikel te worden afgehaald.
Geef bij betaling onder verzending aan: Afhalen na afspraak.
Neem hierna contact met ons op.
Lees onder Algemene informatie onze voorwaarden.


Meer kunst van Kornelis (Korn) Lodder…