Shop


Ets / Aquarel Haije Gemser

150.00

Soort object: Ets / Aquarel

Titel: “Vale Gier”

Kunstenaar: Haije Gemser

Land: Nederland

Plaats: Leeuwarden

Periode: 20e eeuw

Jaar: 1991

Stijl: Figuratief

Materiaal: Papier

Afmetingen: 39.2 cm bij 33.5 cm

SKU: 60066 Categorieën: , , ,

Deze ets / aquarel met de titel “Vale Gier” is gemaakt door Haije Gemser. De ets / aquarel is in potlood rechtsonder gedateerd en gesigneerd: Haije 1991 V, linksonder staat de oplage en uitvoering: 14/60 ets / aquarel en midden onder staat de titel: “Vale Gier”. Tevens is de ets / aquarel in de ets zelf gesigneerd en gedateerd (gespiegeld). De ets / aquarel is aan de buitenzijde gemeten 57 cm lang bij 49 cm breed, de ets zelf is 39.2 cm lang bij 33.5 cm breed.


De vale gier is met een vleugelspanwijdte van twee meter tachtig een van de grootste vliegende vogels ter wereld en stamt uit de familie van de havikachtigen. De vale gier legt één ei per jaar en wordt door beide ouders uitgebroed. Het broedpaar is monogaam en blijft hun hele leven bij elkaar. Een vale gier behoort tot de roofvogels en is een aaseter. De vale gier leeft in Zuidwest-Azië, delen van noordelijk Afrika, het Arabisch Schiereiland en Zuidelijk Europa. In Europa komt de soort vrij algemeen voor in Spanje, Portugal en Frankrijk, onder andere in de Pyreneeën.


Haije Gemser geboren 24 februari 1940 in Leeuwarden is een Nederlands aquarellist, etser, graficus, (pen)tekenaar en schilder. Hij volgde de opleiding tekenen en kunstgeschiedenis aan de Rijksnormaalschool voor Tekenonderwijzers in Amsterdam en was tekenleraar aan het Vellesan College in Velsen. Haije is werkzaam in Velsen-Zuid waar hij sinds 1999 zijn Atelier en Galerie heeft. Haije Gemser heeft meegedaan aan vele groeps- en solotentoonstellingen waaronder in het Møhlmann Museum in Appingedam.