Shop


Aquarel Sonja Dwinger

150.00

Soort object: Aquarel

Voorstelling: Naaktfiguur

Kunstenaar: Sonja Dwinger

Land: Nederland

Plaats: Amsterdam

Periode: 20e eeuw

Stijl: Figuratief

Materiaal: Papier

Afmetingen: 26.6 cm bij 20.8 cm

SKU: 60182 Categorieën: , ,

Deze aquarel met de voorstelling naaktfiguur van een zittend meisje is gemaakt door Sonja Dwinger. De aquarel is linksonder gesigneerd S. Dwinger en is aan de binnenzijde van het passe partout gemeten 26.6 cm lang bij 20.8 cm breed, de buitenzijde van het passe partout is 39.8 cm lang bij 33 cm breed.


Sonja Dwinger onderscheidde zich van andere aquarellisten door haar gebruik van het papier (veel weglaten) en het direct op het papier zetten van de afbeelding met aquarelverf waarbij zij de voorstelling niet eerst met potlood opzette.


Sonja Dwinger van der Sluis geboren 12 april 1925 in Amsterdam overleden 7 mei 2012 in Amsterdam was een Nederlands aquarellist, tekenaar en pentekenaar. Sonja Dwinger kreeg haar opleiding aan de Industrieschool Amsterdam en volgde acht jaar een zomercursus aan de internationale Kokoschka Academie in Salzburg. Zij was lid van de kunstenaarsverenigingen St. Lucas in Amsterdam en Segment in Amstelveen. Sonja Dwinger was werkzaam in Amsterdam, haar onderwerpen waren omvangrijk en bestonden uit bloemstillevens, diervoorstellingen, landschappen, portretten, naaktfiguren, stillevens en figuurvoorstellingen. Sonja Dwinger maakte zeker vijftig aquarellen van Artis-dieren en gaf tweemaal een tentoonstelling in de dierentuin. Tevens heeft zij boeken van haar gedichten geïlustreerd met haar aquarellen uitgegeven. Sonja Dwinger nam deel aan solo- en groepstentoonstellingen in musea, culturele centra, galeries en bankinstellingen. Het werk van Sonja Dwinger is opgenomen in musea-, overheids-, bedrijfs- en particuliere collecties, zoals het Theater Instituut Nederland, het Teylers Museum in Haarlem en het Rijksprentenkabinet van het Rijksmuseum in Amsterdam.