Shop


Aquarel Jan van der Veer

170.00

Soort object: Aquarel

Titel: “Schelpen”

Kunstenaar: Jan van der Veer

Land: Nederland

Plaats: Haarlem

Periode: 20e eeuw

Stijl: Figuratief

Materiaal: Papier Schoellershammer

Afmetingen: 62 cm bij 42.5 cm

SKU: 60153 Categorieën: , ,

Deze aquarel met de afbeelding van schelpen is gemaakt door Jan van der Veer. De in figuratieve stijl uitgevoerde aquarel heeft aan de voorzijde rechtsboven het blindmerk: “Schutzmarke Schoellershammer” en is rechtsonder in potlood gesigneerd J. van der Veer. De aquarel is 62 cm lang bij 42.5 cm breed. Bij de aquarel die een lichte verkleuring heeft is een niet zuurvrije passe partout verwijderd.


Op de aquarel zijn buiten een grillige boomstronk een variëteit van schelpen afgebeeld die op de Nederlandse stranden aanspoelen zoals: een aantal mosselen, een zwaardschede, messchede, kokkel, afgeknotte gaper, zaagje en een oester.


Johannes Wilhelmus Cornelis (Jan) van der Veer geboren 5 augustus 1912 in Bloemendaal overleden 30 maart 2001 in Haarlem was een Nederlands schilder, tekenaar en aquarellist. Van der Veer kreeg zijn opleiding aan de Rijksacademie van beeldende kunsten Amsterdam en was lid van diverse verenigingen waaronder: Genootschap van beeldende kunstenaars “Kunst zij ons doel” in Haarlem, Federatie van Verenigingen van Beroeps Beeldende kunstenaars in Amsterdam en de Vereeniging Sint Lucas in Amsterdam. Jan van der Veer die aangezien wordt voor een “kleine Haarlemse meester” schilderde portretten, stillevens, landschappen in impressionistische stijl en werkte later ook abstract. Hij gaf tentoonstellingen in het stedelijk Museum Amsterdam, de Vis- en Vleeshal Haarlem, Sint Lucas Amsterdam en bij het Provinciaal Elektriciteitsbedrijf van Noord Holland (PEN) Bloemendaal. Het werk van Jan van der Veer bevindt zich in zowel particuliere als museale en overheidscollecties.