Shop


SOLD!

Zeefdruk Tommaso Geraci

VERKOCHT

Soort object: Zeefdruk

Voorstelling: Zampognaro / Doedelzakspeler

Kunstenaar: Tommaso Geraci

Land: Italië

Plaats: Sclafani Bagni

Periode: 20e eeuw

Jaar: Vijftiger- zestiger jaren

Stijl: Figuratief

Materiaal: Papier

Afmetingen: 19.6cm bij 8.4 cm

SKU: 60164 Categorieën: , , ,

Deze zeefdruk met de voorstelling van een Zampognaro* (doedelzakspeler) is gemaakt door Tommaso Geraci. De zeefdruk is in potlood rechtsonder gesigneerd Tommaso Geraci en stamt uit de vijftiger- zestiger jaren. De zeefdruk is aan de binnenzijde van het passe partout gemeten 19.6 cm lang bij 8.4 cm breed, de buitenzijde van het passe partout is 29.8 cm lang bij 16.4 cm breed.


*De Zampognaro is een muzikant die zijn naam te danken heeft aan het instrument dat hij speelt. De Zampogna is een Siciliaanse doedelzak die in verschillende vormen gemaakt en bespeeld wordt.


Tommaso Geraci geboren 29 juni 1931 in Sclafani Bagni Sicilië overleden 26 augustus 2020 Cefalù Sicilië was een Italiaans beeldend kunstenaar en beeldhouwer. Tommaso Geraci kreeg zijn opleiding aan de Rotterdamse Academie voor Schone Kunsten en studeerde aan de Brera Academie voor Schone Kunsten in Milaan, Italië. Op zijn 28e verliet hij Sicilië en vestigde zich in Nederland. In de zeventiger jaren keerde hij terug naar Sicilië en vestigde zich in Cefalù. Daar creëerde hij schilderijen, bronzen beelden, medailles en plaquettes. Zijn werk bestaat onder andere uit een bronzen plaquette ter nagedachtenis aan de anti-maffiarechters Falcone en Borsellino op de internationale luchthaven van Palermo en een standbeeld van Sint Pio van Pietrelcina in Poggio Maria, Cefalù. In Nederland is hij bekend van het monument voor het Ruimtetijdperk in Leersum, na de lancering van de eerste Spoetnik. Geraci werd in 1974 onderscheiden met de Italiaanse nationale eer van Cavaliere dell’Ordine della stella della Solidarietà Italiana (Ridder in de Orde van de Ster van Italiaanse Solidariteit).