Shop


SOLD!

Rotaprint Aat Veldhoen

VERKOCHT

Soort object: Rotaprint

Voorstelling: Vrouw met hoofddoek

Kunstenaar: Aat Veldhoen

Land: Nederland

Plaats: Amsterdam

Periode: 20e eeuw

Jaar: 1965

Stijl: Figuratief

Materiaal: Papier

Afmetingen: 44 cm bij 32.5 cm

SKU: 60120 Categorieën: , , , ,

Deze rotaprint met de afbeelding van een vrouw met hoofddoek zittend op een stoel is gemaakt door Aat Veldhoen. De rotaprint is rechtsonder in de druk gesigneerd Veldhoen V 65. De rotaprint is aan de buitenzijde gemeten 50 cm lang bij 34.5 cm breed de afbeelding zelf is 44 cm lang bij 32.5 cm breed. De rotaprint heeft kreukjes.


Arie Johannes (Aat) Veldhoen geboren 1 november 1934 in Amsterdam overleden 9 december 2018 in Amsterdam was een Nederlands etser, graficus, schilder en tekenaar. Hij was werkzaam in Amsterdam en ondernam studiereizen naar Israël, Scandinavië en Spanje. Aat Veldhoen kreeg zijn opleiding aan het Instituut voor Kunstnijverheidsonderwijs in Amsterdam en verkreeg zijn kennis door zelfstudie (autodidact). Zijn onderwerpen waren: figuurvoorstellingen, landschappen, naaktfiguren, portretten, zelfportretten en stillevens. Hij was lid van de Nederlandse Federatie van Beroepsverenigingen van Kunstenaars.

In 1956, 1957 en 1968 won hij de Koninklijke subsidie voor vrije schilderkunst en kocht hiervan zijn eerste etspers. Hij tekende rechtstreeks op de offsetplaten om deze hierna in grote oplage te drukken, de zogenaamde “rotaprints” (Rotaprint is de merknaam voor een offset / litho drukpers). Op deze manier wilde hij kunst “volksgrafiek” voor iedereen bereikbaar maken. Tussen 1964 en 1967 reed hij hiermee op een bakfiets door Amsterdam en verkocht het grafisch werk voor drie gulden per stuk.

In 2004 werd er ter gelegenheid van zijn zeventigste verjaardag in Museum Het Rembrandthuis een expositie gehouden van zijn werk als vrij kunstenaar en tekenaar.