Shop


SOLD!

Foto JCJ Vanderheyden

VERKOCHT

Soort object: Fotografie

Titel: “Japanse Mostuin (Ryoan-Ji, Kyoto)”

Kunstenaar: JCJ Vanderheyden

Land: Nederland

Plaats: Den Bosch / ‘s-Hertogenbosch

Periode: 20e eeuw

Jaar: 1996

Materiaal: Fotopapier / Papier / Karton

Afmetingen: 29.4 cm lang bij 20.8 cm breed

SKU: 60203 Categorieën: , , ,

Deze foto met de titel “Japanse Mostuin (Ryoan-Ji, Kyoto)” is gemaakt door JCJ Vanderheyden. De foto die op op zwaar zwart papier / karton bevestigd is heeft aan de voorzijde linksonder in potlood de oplage 40/300 nummer 40 van 300 en op de achterzijde een etiket met de tekst JCJ Vanderheyden Japanse Mostuin (Ryoan-Ji, Kyoto). Het papier / karton is aan de buitenzijde gemeten 29.4 cm lang bij 20.8 cm breed, de foto zelf is 15 cm lang bij 10 cm breed.

Ryoan-ji is een boeddhistische tempel in Kyoto, Japan. De naam staat in het Nederlands voor “Tempel van de Vreedzame Draak”. De tempel behoort tot de Myoshinji-school van de Rinzai-tak van het Zen-boeddhisme. De tempel is in 1473 gesticht door Hosokawa Katsumoto.


Dit kunstwerk maakte deel uit van de in 1996 uitgegeven map / portefeuille oplage 40/300 van de Stichting Peninsula ter gelegenheid van het tienjarig bestaan. Aan de uitgave deden 38 kunstenaars mee. De prenten in A4 formaat zijn gedrukt in een gelimiteerde oplage van 300 exemplaren, waarvan 200 voor de deelnemende kunstenaars en 100 voor de verkoop.


Jacobus Cornelis Johannes (Jacques) van der Heyden (ook wel JCJ Vanderheyden genoemd) geboren 23 juni 1928 in ‘s-Hertogenbosch overleden 27 februari 2012 in ‘s-Hertogenbosch, was een Nederlands beeldend kunstenaar, werkzaam als kunstschilder, fotograaf, graficus, collagekunstenaar, beeldhouwer en cineast in een non-figuratieve stijl. JCJ van der Heyden was Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.


Lees ook het blog: Peninsula