Shop


SOLD!

Ets Sjoerd Bakker

VERKOCHT

Soort object: Ets

Titel: Zonder titel

Kunstenaar: Sjoerd Bakker

Land: Nederland

Plaats: Amsterdam

Periode: 20e eeuw

Jaar: 1975

Stijl: Figuratief

Materiaal: Geschept papier

Afmetingen: 65 cm bij 50 cm

SKU: 60192 Categorieën: , , ,

Deze ets zonder titel is gemaakt door Sjoerd Bakker*. De ets is rechtsonder in potlood gesigneerd en gedateerd: Sjoerd Bakker/ ’75 en linksonder staat de oplage 4/12 nummer 4 van 12. De ets is aan de buitenzijde gemeten 65 cm lang bij 50 cm breed de ets zelf is 50.5 cm lang bij cm 28 breed. De héél licht verkleurde ets is gedrukt op geschept papier, heeft rechtsboven een (vocht)vlek en aan de bovenzijde wat beschadigingen van dubbelzijdig tape van een verwijderd passe partout (dit alles buiten de druk). Op de achterzijde van de ets staat het stempel van Kunsthandel Brinkman*.


*Sjoerd Bakker geboren 20 juli 1943 in Amsterdam overleden 2022 was een Nederlands aquarellist, graficus, etser, illustrator en schilder. Sjoerd Bakker kreeg zijn opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie Amsterdam en de Rijksacademie van beeldende kunsten Amsterdam en was werkzaam in Amsterdam, Birma en Japan. In zijn werk is de invloed hiervan duidelijk te herkennen. De vaak egaal gekleurde achtergrond van zijn werken met op de voorgrond een aantal zorgvuldig getekende ornamenten onderstrepen de Japanse invloeden. Zijn werken zijn meestal langwerpig van vorm en doen denken aan klassieke Japanse prenten. In het werk van Sjoerd Bakker komen hedendaagse voorwerpen voor in verstilde landschappen.


*Galerie Brinkman is opgericht door Hans Brinkman geboren 25 november 1942 in Laren N-H. Galeriehouder Hans Brinkman was van 1970 tot 1993 eigenaar van Galerie Brinkman gevestigd aan de Herengracht in Amsterdam. Tevens was hij één van de grondleggers van de in 1976 opgerichte Vereniging van Galeriehouders en Hedendaagse Kunst.