Shop


SOLD!

Ets Dirk Harting

VERKOCHT

Soort object: Ets

Voorstelling: Knotwilg aan de waterkant

Kunstenaar: Dirk Harting

Land: Nederland

Periode: 20e eeuw

Stijl: Figuratief

Materiaal: Papier

Afmetingen: 11.5 cm bij 5 cm

SKU: 60170 Categorieën: , , ,

Deze ets met de voorstelling van een knotwilg aan de waterkant is gemaakt door Dirk Harting. De ets is gedrukt op papier en voorzien van een houten lijst en passe partout gemaakt door een professionele lijstenmaker. Aan de achterzijde zit het etiket van A. Tendeloo restaurateur van schilderijen en lijsten encadreur in Haarlem die de eerste helft van de twintigste eeuw daar werkzaam was. De ets is rechtsonder in potlood gesigneerd D. Harting, linksonder staat Épreuve d’artiste*. De ets is aan de binnenzijde van het passe partout gemeten 11.5 cm lang bij 5 cm breed. De lijst is 23 cm lang bij 16 cm breed. De lijst heeft lichte, gebruikelijke ouderdomssporen.


*Een épreuve d’artiste of E.A. is een aanduiding op grafiekbladen zoals litho’s, etsen, zeefdrukken of houtsneden die niet genummerd zijn. Het betreft een klein aantal exemplaren die de kunstenaar drukt om de kwaliteit van het papier, de inkt en afdruk te controleren. Deze niet genummerde bladen worden door de kunstenaar bewaard, maar in de meeste gevallen worden ze naast de genummerde oplage te koop aangeboden.


Dirk Herman Michael (Dirk) Harting geboren 8 maart 1884 in Salatiga Nederlands Indië overleden 28 augustus 1970 in Heemstede was een Nederlands beeldend kunstenaar. Dirk Harting kreeg zijn opleiding aan de Rijksacademie voor beeldende kunsten Amsterdam en was lid van de Vereeniging tot Bevordering der Grafische Kunst, Pulchri Studio Den Haag en van Arti et Amicitiae Amsterdam. Dirk Harting schilderde en tekende maar was voornamelijk een graficus, hij maakte etsen, litho’s, gravures enzovoorts. Dirk Harting was werkzaam in Utrecht, Amsterdam, Heemstede en Haarlem, zijn onderwerpen waren stadsgezichten, landschappen, figuren, portretten en bloemen. Dirk Harting won in 1913 de Willink van Collenprijs en exposeerde zijn werk in binnen- en buitenland.

Meer kunst van Dirk Harting…