Shop


SOLD!

Ets Sjoerd Bakker

VERKOCHT

Soort object: Ets

Titel: “Friesland”

Kunstenaar: Sjoerd Bakker

Land: Nederland

Plaats: Amsterdam

Periode: 20e eeuw

Jaar: 1986

Stijl: Figuratief

Materiaal: Papier

Afmetingen: 49.5 cm bij 29.5 cm

SKU: 60058 Categorieën: , , ,

Deze ets met de titel “Friesland” is gemaakt door Sjoerd Bakker. De ets is midden onder in potlood gesigneerd en gedateerd: Sjoerd Bakker/ ’86 en linksonder heeft de ets een blinddruk met het logo van Ahold en 1987. De ets is 49.5 cm lang bij 29.5 cm breed. De binnenzijde van het passe partout is 53 cm lang bij 31 cm breed, de buitenzijde van het passe partout is 64.6 cm lang bij 49.8 cm breed.


Sjoerd Bakker: “Op de prent zie je handen die iets doen wat over de hele wereld wel op dezelfde manier gedaan wordt”. Over de ets “Friesland”: “Ik ben helaas vergeten welk meer dat is, het Sneekermeer, denk ik. Deze ets is ook een beetje voor mijn vage familie in Friesland. Een hand, die een tulp in een potje zet, hoort erbij”.


Dit kunstwerk was een cadeau van Ahold aan hun medewerkers ter ere van het honderdjarig bestaan van Albert Heijn op 27 mei 1987. De medewerkers konden kiezen uit honderd kunstwerken van vijfentwintig kunstenaars die elk vier grafische prenten op het thema van “Het dagelijks leven” ontwierpen.


Sjoerd Bakker geboren 20 juli 1943 in Amsterdam overleden 2022 was een Nederlands aquarellist, graficus, etser, illustrator en schilder. Sjoerd Bakker kreeg zijn opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie Amsterdam en de Rijksacademie van beeldende kunsten Amsterdam en was werkzaam in Amsterdam, Birma en Japan. In zijn werk is de invloed hiervan duidelijk te herkennen. De vaak egaal gekleurde achtergrond van zijn werken met op de voorgrond een aantal zorgvuldig getekende ornamenten onderstrepen de Japanse invloeden. Zijn werken zijn meestal langwerpig van vorm en doen denken aan klassieke Japanse prenten. In het werk van Sjoerd Bakker komen hedendaagse voorwerpen voor in verstilde landschappen.


Attentie!

Dit artikel kan zonder passe partout verzonden worden.

Anders dient dit artikel te worden afgehaald.
Geef bij betaling onder verzending aan: Afhalen na afspraak.

Neem hierna contact met ons op.
Lees onder Algemene informatie onze voorwaarden.