Shop


Zes wijnglazen / portglazen

75.00

Glasfabriek: Glasfabriek Leerdam

Land: Nederland

Plaats: Leerdam

Model: Tulp

Periode: 20e eeuw 1910

Materiaal: Glas

Afmetingen: Diameter 6 cm 10.5 cm hoog

Gewicht: 566 gram

Deze zes mondgeblazen en geheel op de hand vervaardigde wijnglazen / portglazen model Tulp zijn gemaakt bij de Glasfabriek Leerdam en stammen uit het begin van de 20e eeuw. De handgeslepen en gepolijste glazen hebben balustervormige stelen en klokvormige kelken waarvan er één met tien ribben en vijf met elf ribben geslepen zijn. De wijnglazen / portglazen wegen samen 566 gram en zijn 10.5 cm hoog. De kelken hebben een diameter van 6 cm en de voeten hebben een diameter van 5.5 cm. De zes antieke wijnglazen / portglazen zijn op ambachtelijke wijze mondgeblazen en op de hand vervaardigd, hierdoor kunnen er kleine imperfecties optreden en hebben de glazen onderling een klein verschil in maat en gewicht.


Dit glas is afgebeeld in “Catalogus No 4 Glasfabriek “Leerdam” voorheen Jeekel Mijnssen & Co. Leerdam Holland” uit 1910 en wordt aangeduid als geslepen roemer model: Tulp.


Dit soort antieke wijnglazen / portglazen zijn (door hun afmetingen) tegenwoordig ook goed te gebruiken voor gedestilleerd zoals jenever, gin en wodka.