Shop


SOLD!

Vaas

VERKOCHT

Ontwerp: Piet Knepper

Fabriek: Mobach Keramiek

Land: Nederland

Plaats: Utrecht

Periode: 20e eeuw

Model: Scheurbol

Materiaal: Aardewerk / Keramiek

Afmetingen: Diameter 19 cm 19 cm hoog

Gewicht: 1895 gram

Deze aardewerk / keramiek vaas is gemaakt in Utrecht bij aardewerkfabriek Mobach. De vaas model scheurbol is een ontwerp van Piet Knepper en werd gefabriceerd tussen 1980 en 1989. De grote wit met groen geglazuurde vaas heeft een egale craquelé en heeft aan de onderzijde het stempel van Mobach en de signatuur van Piet Knepper. De vaas weegt 1895 gram en heeft een diameter van 19 cm en is 19 cm hoog.


Piet Knepper geboren 1927 in Utrecht was van 1941 tot 1992 werkzaam bij de aardewerkfabriek Mobach als meesterdraaier en ontwerper. Hij signeerde zijn werk met P. Knepper en later met een cirkel en streepje.


De aardewerkfabriek en pottenbakkerij Mobach werd in 1895 in de gemeente Jutphaas provincie Utrecht opgericht door de in Bolsward geboren Klaas Mobach (1855-1928). Hiermee legde hij het fundament voor een familiebedrijf dat nog steeds een prominente plaats inneemt in de Nederlandse aardewerkindustrie. Het bedrijf is beroemd van zijn experimentele glazuren en het met de hand gedraaide of opgebouwde sieraardewerk.